Prema najnovijim predstavljanjima modnih kolekcija, 2024. godine prevladavat će nježni, ženstveni tonovi koji naglašavaju slobodu kretanja i snagu energije koja se ne srami pokazati iskrenu ranjivost. U zraku je prvotno romantika, popraćena strukiranim elementima uronjenima u saten. A kako bi se stvorila dinamika, do nedavno male nepraktične torbe zamijenit će one glomaznije koje čuvaju sve što je ženi potrebno za uspješan prelazak iz radne atmosfere u noćnu avanturu.

Čini se kako je i modni svijet zakoračio u eru obožavanja Barbie no ipak u nešto umjerenijem tonu. Trend iz 2015. kojim je dominirala prozračna roza boja vraća se na velika vrata, a prati ju i svijetao ton plave. Nećete pogriješiti ubacite li u svoj ormar satensku suknju ili platnenu košulju u jednoj od ovih boja, koje će savršeno razbiti svakodnevicu i dobro se slagati s jednostavnim komadima poput traperica. Kako je slojevitost zastupljena i ove godine, slobodno se poigrajte s kombiniranjem ovih boja s voluminoznim komadima. Ako ste pak monokromatski nastrojeni, jedna od njih mogla bi dominirati vašim modnim dodacima poput torbi i cipela ili ukrasima za kosu. Ne odgovaraju li vam ove boje, nenametljivi tonovi ostalih, poput gotovo isprane ljubičaste, također su zanimljiv izbor.

I dalje je prisutan utjecaj devedesetih godina koji se provlači kroz modne krojeve, ali i uređenje frizura. Nećete pogriješiti odjelite li kosu u stranu ili pak po sredini te ju zavežete u malu punđu ili visoki rep. Suknje koje imaju padajući struk koji djeluje kao da započinje u nižim dijelovima, sjajno odgovaraju većini fizičkih tipova te se mogu nadograđivati raznovrsnim elementima. Od dugih kaputa do kratkog sakoa, a tijekom ljeta i košulje zavezane u čvor.

Kaputi koji su namijenjeni proljeću i jeseni uglavnom su satenski. Njihovim krojem i materijalima vlada energija uvijek elegantnih 60-ih godina prošlog stoljeća. Dužine nešto iznad zglobova, savršeno se kombiniraju sa štiklama, koje tek otkrivaju formu noge i odišu elegancijom. Za razliku od prošlosti u kojoj su bili strukirani, 2024. imaju izraženiji volumen i širinu. Zadržavaju ipak većinom apache ovratnik.

Vječni traper, kao i zlatne nijanse ni sljedeće godine neće biti faux pas, a valja zapamtiti kako moda nema pravila. Možete prihvatiti smjernice i osvježiti ne samo ormar, već i vlastitu osobnost. Zaigrati se i dopustiti malo kreativnosti. A, ne morate. 2024. godina nudi vam široki dijapazon izbora.

Izvor: Stylecaster