Zašto je važan duhovni detoks?

U današnje smo vrijeme često odvojeni od prirode. Mnogi ljudi rade osam sati dnevno pred ekranom računala, u zgradi s klimatizacijom i umjetnim svjetlom, a jedini izbor za ručak im je brza hrana. Kada nisu na poslu, imaju milijun drugih stvari koje moraju obaviti a većina njih im ne donosi opuštanje ni radost. Često je teško, a ponekad i nemoguće, pronaći vrijeme za odlazak u prirodu i bavljenje aktivnostima koje pročišćavaju duh i prirodno ga oslobađaju od negativnih energija, emocija, misli.

Potreba za čišćenjem

Nije teško otkriti je li vam potrebno duhovno čišćenje. Znakovi mogu biti suptilni, no, ipak često su jasni. Teškoće sa spavanjem, osjećaj dosade koji je stalno prisutan, potreba za gledanjem videa, filmova, TV emisija koje vas uopće ne zanimaju, boravak u zatvorenom prostoru i izbjegavanje odlaska u prirodu. Čak i ako samo naginjete ovakvom ponašanju, to može biti znak da vam je potrebno duhovno čišćenje.

Naravno, neke je znakove teže otkriti, posebno u ranoj fazi. Možda se još uvijek zabavljate, smijete, idete u šetnje. Ipak, često se zateknete u tmurnim mislima, možda vam se pojavi iskra radosti kad čujete za neku tuđu nesreću. Ne brinite, sve se to može riješiti dobrim duhovnim detoksom.

Načini duhovnog pročišćavanja

Meditacija

Meditacija je alat koji se može koristiti u gotovo svim aspektima duhovnosti. Odvojite vrijeme za uranjanje u svoj duh kada ste sami i nitko vas ne ometa. Neka to bude u čistom, malo zamračenom prostoru, upalite svijeću i ako vam odgovara mirisni štapić. Meditirajte u udobnoj odjeći. Započnite tako da se usredotočite na svoje disanje. Budite u potpunosti svjesni svakog daha kako dolazi i odlazi. Postupno ćete opaziti kako uranjate u meditativno stanje. Možete usmjeriti svoju energiju na duhovno pročišćenje. Zamislite čisti, bijeli plamen kako gori oko vašeg tijela i čisti vas, preuzima svu negativnu energiju i neutralizira je. Ili možete zamoliti anđele za pomoć i vodstvo pri čišćenju.

Različite vrste meditacija pronađite ovdje

Energija prirode

Bilo da šetate šumom ili plivate u jezeru, rijeci, moru, osjetit ćete kako vas napušta negativna energija jer voda je odličan „čistač“. Šetnja s psom, igra s djecom u prirodi. Uklopite nešto od ovih aktivnosti u svoj dan, ili bar jednom tjedno, i osjetit ćete kako se bolje osjećate i pozitivnije razmišljate.

Kako čiste zemlja, zrak, voda i vatra

Morska voda čisti auru

Duhovna dijeta

Ono smo što jedemo. To je ona nepopularna izjava koja se ponavlja djeci i odraslima. Naravno, ima istine u tome i nema potpunog duhovnog detoksa bez duhovne dijete. Uzmite to kao normalnu prehranu: koliko god vježbate, teško ćete doći u formu bez promjene prehrane. Dajte prednost prirodnoj, organskoj hrani jer ona ima višu vibracijsku energiju, a izbjegavajte procesuiranu hranu, šećer, alkohol i droge.

Hrana za duhovni razvoj

U čistom tijelu, čist duh

Koliko god se trudili pročistiti svoj duh, ako neki aspekti vašeg života nisu čisti, neće biti ni vaš duh. Očistite prostor u kojem živite, operite odjeću, promijenite posteljinu i ručnike, iz hladnjaka uklonite staru hranu. Zatim očistite sebe – poklonite sebi dugo kupanje u kadi s pjenom ili eteričnim uljima. Dišite, opustite se, uživajte. I ne zaboravite – zavrjeđujete biti dobro. 

Izvor: www.guardian-angel-reading.com