Magija u budnom stanju

Sinkronicitet se događa kad počnete shvaćati kako je sve povezano. Počinje sanjanjem stvari koje smo vidjeli ili iskusili u budnom životu, a puni se krug pojavljuje kad u budnom životu vidimo ili doživimo stvari o kojima smo već sanjali. Kad se to dogodi, to može biti poput magije. Što je vaša svijest šira i što se više prisjećate snova, veća je vjerojatnost da ćete doživjeti ove fascinantne trenutke.

Važno je prepoznati da je sinkronicitet više od puke slučajnosti. Da bi uistinu bila sinkronicitet, slučajna pojava mora imati značenje. Naravno, osoba koja doživljava sinkronicitet obično je ona koja će to najbolje definirati. Zato držite srce i um otvorenima i tražite smisao u svijetu oko sebe.

Neki primjeri uključuju:

  • Vidjeti životinju, osobu ili drugi značajan objekt u budnom životu o kojem ste upravo sanjali.
  • Primanje ponude pomoći prije nego što ste je zatražili.
  • Slučajni sastanci s ljudima koji vam mijenjaju mišljenje, ponude priliku ili vas upoznaju s nekim drugim tko je važan.
  • Pronalaženje nečega što je izgubljeno baš kad vam zatreba.
  • Prepreke koje vas sprječavaju u nečemu, za što kasnije shvatite da vam je moglo na neki način naštetiti ili utjecati na vaš život.
  • Ponavljajuća viđenja posebnog simbola, boje, imena ili životinje.

Jungovo viđenje sinkroniciteta

Carl Jung prepričava značajno iskustvo koje mu je pomoglo u njegovom razvoju teorije sinkroniciteta: “Mlada žena koju sam liječio imala je u kritičnom trenutku san u kojem je dobila zlatnog skarabeja. Dok mi je prepričavala ovaj san, sjedio sam leđima okrenut zatvorenom prozoru. Odjednom sam začuo zvuk iza sebe, poput nježnog tapkanja. Okrenuo sam se i vidio kako leteći kukac s vanjske strane kuca o prozorsko staklo. Otvorio sam prozor i uhvatio stvorenje u zraku dok je uletavalo. To je bila najbliža analogija zlatnom skarabeju koji se može naći na našim geografskim širinama, kukac truležar, obična zlatna mara(Cetonia aurata), koja je, suprotno uobičajenoj navici, očito su u ovom trenutku osjećala potrebu da uđe u mračnu sobu. Moram priznati da mi se ništa slično nije dogodilo prije ili poslije."

No, Jung nije jedini (niti prvi) koji je opisao sinkronicitet. Budisti navode "međuupliv stvarnosti", a u kvantnoj fizici možemo primijetiti sličnosti u teoriji preplitanja. Obje ove teorije objašnjavaju način na koji stvari mogu biti značajno povezane iako se to na van ne primijećuje. Bit sinkroniciteta je naše poravnanje s ritmovima i uzorcima svemira te otkrivanje naše najdublje osobnosti vanjskom prezentacijom svijetu koji nas okružuje.

Sinkronicitet je više od pukih slučajnosti. Usmjeravanje vaše pažnje na sinkronicitet zapravo je još jedan proces koji vam može pomoći stvoriti život bogat smislom i povezanošću, način života koji je prisutan i radostan. Kada aktivno radite na poboljšanju sinkroniciteta u svom životu, ne samo da će se vaš vlastiti život proširiti, već će i načini interakcije s drugima i svijetom oko vas stvoriti efekt mreškanja koji na vaš jedinstveni način može pomoći da ovaj svijet postane bolje mjesto.

Izvor: wellbeing.com.au