Hrana koja snižava vibraciju

Postoje različite vrste hrane koje imaju različit utjecaj na naš duhovni razvoj. Kad konzumiramo hranu koja je prerađena, vibracija našeg duha postaje manja.

S druge strane, konzumiranje cjelovite hrane zapravo pomaže u povećanju vibracija. Ako jedete cjelovitu hranu, primijetit ćete kako se određena količina mirnoće širi vašim tijelom.

U slučaju da sami pokušavate raditi na putu duhovnosti, najbolje bi bilo istražiti vlastiti odnos s hranom.

Budući da hrana djeluje kao glavni ulaz prema nečijem duhovnom razvoju, čovjeku postaje vrlo važno proći ovaj obred prolaska. Iznenadit ćete se kad saznate da se naše navike i uvjerenja obično preslikavaju u ono što jedemo.

Pogledajmo kako jedenje dobre hrane utječe na našu ukupnu duhovnu dobrobit.

Jelo i utjecaj na emocije

Mogli biste naslutiti kakvu biste hranu trebali jesti za duhovni rast - ali slijedite li je uvijek? Emocije su jedan od razloga zašto zanemarujemo plan koji je pred nama - pokušavamo se nositi sa svojim željama, potpuno propuštajući glavnu stvar.

Pokušavate li razumjeti i prihvatiti svoje osjećaje, kako ćete to učiniti kada ih neprestano utapate u prerađenu hranu?

Kad biste mogli raspetljati čvorove svojih želja, vidjeli biste da vaše želje neće imati utjecaja na vas - ako im to ne dopustite.

Istina je da većina nas vjeruje da je prehrana izuzetno zbunjujući aspekt našeg života, posebno zbog pomodnih dijeta i slično. Većini dijeta na kraju nedostaje nekoliko ključnih komponenata. Neke čak završe i loše za vaše tijelo.

Kad razmišljate o prehrani koja će vam dugoročno pomoći, razmislite o tome što vaše tijelo treba. Moderne dijete su u redu za one s određenim tipom tijela. Svaki tip tijela je različit.

Nema šanse da bi bilo što prerađeno bilo bolje od cjelovite hrane koju dobivate iz prirode. Sve što trebate je proučiti.

Pretrpan životni raspored i plan prehrane

Prilično je teško održavati zauzeti raspored i pritom se hraniti uravnoteženo. Ali, to nije nemoguće. Prvo, morate shvatiti da biste trebali jesti oko 5 puta dnevno. U skladu s tim planirajte svoje obroke - jer morate jesti 5 puta bez gladovanja ili prejedanja.

Postoji nekoliko načina na koje možete minimalizirati kuhinjske radove.

1. Započnite s raščišćavanjem kuhinje – stvari koje trebate neka vam budu pri ruci.

2. Napravite popis namirnica i zalijepite ga na zid. Ne odstupajte od toga. Isplanirajte koliko namirnica trebate za cijeli tjedan i kupite ih odjednom. To će vam oduzeti dosta vremena, ali ostatak dana bit ćete slobodni.

3. Dovedite svoju obitelj da vam pomogne.

4. Možete skuhati nešto složeno - s puno sastojaka. Ili, možete kuhati nešto jednostavno poput obroka od pečene piletine, mahuna i morske soli.

5. Napravite raspored kako vama odgovara. Ako želite kupovati petkom, a kuhati nedjeljom, držite se toga. Ako sve radite u jednom danu, definitivno ćete biti nervozni.

6. Na kuhanje ne treba gledati kao na kućansku obavezu - uživajte u njemu.

7. Koristite zamrzivač. Budući da će većina onoga što skuhate vjerojatno trajati pola tjedna, drugu polovicu možete skuhati negdje sredinom tjedna i staviti u zamrzivač.

Izvor: consciousreminder.com