Svaka boja ima svoja svojstva

Svaka boja ima jedinstveni skup svojstava s ljekovitim vibracijama povezanim s duhovnom, fizičkom ili emocionalnom dobrobiti, piše portal consciousreminder. Boja kristala simbolizira ezoterične prakse poput magije u boji ili sustavu čakri, pa obratite pažnju na ovaj popis kako biste više saznali o bojama kristala i shvatili njihovo značenje prije nego što odaberete ispravan kamen. 

Bijeli kristal

Značenje: Mir i čistoća

Primjeri: Mjesečev kamen, bijeli kalcedon, selenit i prozirni kvarc

Bijeli kristali karakteriziraju pročišćavanje i čišćenje. Na primjer, kvarc je u stanju povećati energiju koju posjeduju drugi kristali, dok selenit može očistiti okolne prostore. Jednostavno se možemo povezati s bijelim kristalima i osigurati mir. Vrlo je koristan tijekom meditacije i rada na čišćenju energije. 

Crveni kristal

Značenje: Snaga i djelovanje

Primjeri: Rubin, crveni jaspis, vanadinit i granat

Energetska pića imaju istu namjenu kao i crveni kristal - pojačavaju strast i energiju. Motivirani smo na akciju, a osjećaji su vrlo intenzivni i snažni. Kada trebamo poticaj kako bismo djelovali na neki neposredni posao, ovaj je kristal pravi izbor. 

Ružičasti kristal

Značenje: Suosjećanje i ljubav 

Primjeri: Ružičasti opal i turmalin, rodonit, ružičasti kvarc i rodokrozit

Ružičasti kristali predstavljaju tople osjećaje i ljubav. Ovi kristali promiču nježnost, suosjećanje i emocionalno zacjeljivanje uvodeći dobrotu i ljubav u naš život. Opraštanje, ljubav prema sebi, empatiju i romantiku možemo dobiti noseći ružičasti kristal tijekom meditacije. 

Narančasti kristal

Značenje: Promjena i kreativnost

Primjeri: Sunčev kamen, kvarc, jantar i karneol

Ovaj obojeni kristal povezan je sa seksualnošću, kreativnošću i entuzijazmom. Možemo dobiti stimulaciju i nadahnuće koje mogu djelovati kao katalizator velike transformacije u našem životu. Kada se osjećamo zbunjeno, ovaj kamen može nam pomoći u donošenju važnih odluka.

Žuti kristal

Značenje: Optimizam i odlučnost

Primjeri: Citrin, sumporni kvarc, zlatni oniks i žuti jaspis 

Kristali žute boje izražavaju optimizam i čine da se osjećamo bistro i pozitivno u odnosu na svoje autentično ja. Oni prate pozitivnu energiju i uvelike podržavaju nove napore. Vlastita snaga i samopouzdanje također dobivaju ogroman poticaj nošenjem ovog kamena.

Zeleni kristal

Značenje: Rast i obilje

Primjeri: Malahit, mahovinski ahat, žad i peridot

Zelena utjelovljuje i prirodu, ali i novac. Stoga donosi bogatstvo i obilje. Također možemo rasti i razvijati se duhovno i emocionalno kanaliziranjem energije na pravi način. 

Plavi kristal

Značenje: Komunikacija i jasnoća

Primjeri: Akvamarin, lapis lazuli, azurit i larimar

Plavi kristali potiču smirenost i spokoj zajedno sa snagom baš poput neba i oceana. Označavaju jasnoću u komunikaciji i omogućuju iskreno izražavanje. Osjećamo se smireno i sabrano dok izražavamo svoje ideje. 

Ljubičasti kristal

Značenje: Intuicija i duhovnost

Primjeri: Kvarc, ametist i karoit

Ljubičasti kristali obično utjelovljuju duhovnu energiju. Uz to, ovaj kamen uspostavlja vezu između nas i mističnog carstva jačajući naš instinkt i veću svijest o sebi. Ljubičasti kristali služe kao izvanredni alati za korištenje božanskog aspekta i postizanje veće kreativne inspiracije.

Crni kristal

Značenje: Eliminatori negativnosti

Primjeri: Crni turmalin i kjanit, mlaz, opsidijan i šungit

Crni kristali izuzetno štite i vrlo su učinkoviti u uklanjanju negativnosti. To kamenje može odagnati naše strepnje i potaknuti emocionalnu i fizičku sigurnost. Crno kamenje je od velike pomoći u zaštiti od negativne energije. 

Magija obojenih kristala 

Svaka osoba zna osnovna značenja i simbole boja. Stoga ne trebamo biti nikakvi stručnjaci da bismo shvatili duhovno značenje kristala. Međutim, moramo točno koristiti obojene kristale kako bismo potaknuli svoj istinski i potpuni potencijal i moć.