Jesi li ikad u stanju uzrujanosti posegla za čašom vode ili u PMS-u osjećala povećanu žeđ? Smiruje li te pogled na vodenu površinu i u vodi si najopuštenija? Jesi li se kad "preporodila i resetirala" na vodenom postu? Je li te kad opustio dug tuš?

Naše tijelo pokreće elektricitet kojim se prenose informacije kroz cijelo biće (ne samo fizički, dodir bilo koje dvije informacije/energije stvara novu energiju), a kao glavni vodič elektricitetu služi upravo voda koja čini oko 60 posto našeg tijela.

Žena koja pati od PMS-a napustila je svoju moć...

Voda je element sakralne čakre i povezujemo je s flowom i balansom emocija. Ovo ćeš najlakše uočiti ako u PMS-u (ili druge dane) budeš žednija nego inače, ako se konstantno boriš s dehidracijom, ako uzrujana posežeš za čašom vode, ako nakon stresnog dana žudiš za tušom.

Voda omekšava gustoću, utječe na naboj cijelog tijela (pogotovo kupanje u moru/rijeci) i osvježava životnu energiju, pospješuje flow informacija kroz tijelo. Upija informacije, "razvodnjuje ih", i raspršuje, zato kad u stanju stresa uđemo u more možemo izaći potpuno smireni, bez emotivnog naboja i "pročišćeni". Povećanu količinu vode pijemo i prilikom odvikavanja sa šećera kako bi reguliralo inzulin - u duhovnom smislu to su sve emocije koje smo potiskivali konzumacijom slatkog, a koje sad naglo žele izaći na površinu i uzrokuju anksioznost i promjene raspoloženja prilikom "odvikavanja".

Kakve nam sve poruke nosi voda?

Voda je i element Ivana Krstitelja, drži siguran prostor prilikom naglog širenja svijesti prije nesvjestice, te nas podsjeća da nema granice između kapi i oceana. Jednako je važna kao i uzemljivanje, stoga te pozivam da svaki put kad se nađeš u blizini tekuće vode smočiš stopala i dopustiš joj da te pročisti i ispuni svojom energijom. Tekuća i izvorska voda su zbog stalnog kretanja i prirodne čistoće bogate chijem - životnom energijom.

Sjeti se da voda upija informacije - svaka misao s kojom piješ i koju s namjerom uneseš utječe i na vodu u tvom tijelu, blagoslivlja je i podiže vibraciju ili pak spušta.

Voda je energija.

Istovremeno hrani i čisti, njeguje i razara, polako i nježno oblikuje, pokazuje smjer i uči sigurnosti.

Otkrij vodu u sebi, osjeti njen flow.

Za rad na transformaciji ciklusa Anu Gregl možete kontaktirati putem maila anablog.om@gmail.com.