Irci su poznati kao narod koji ima mnogo mudrih misli, a kada se zagrebe ispod površine, može se doći do zaključka da svaka od njih nosi ozbiljnu životnu lekciju.

Njihova ljubav prema pripovijedanju i jeziku oslikava se u prirodnom načinu rada s riječima. Nije ni čudo da su mnogi od najpoznatijih svjetskih pisaca i pjesnika bili Irci, navodi Stil.

1. Ne brojite svoje piliće prije nego što se izlegu.
Ovo je važna lekcija u životu da ne budete previše samouvjereni prije nego što su se svi vaši planovi ostvarili. Pretjerano samopouzdanje može nas spriječiti da budemo oprezni.

2. Tihe svinje jedu obrok.
Oni koji ostvaruju nešto veliko uvijek su tihi jer se ne osjećaju prisiljenima hvaliti se svojim postignućima. Dok, s druge strane, oni koji se samo hvale čine to zbog svog kompleksa manje vrijednosti i vjerojatno su postigli vrlo malo. Dakle, mudro biraj tko želiš biti.

3. Moraš sam rasti bez obzira na to koliko je visok tvoj otac.
Možemo biti ponosni na položaj koji su naši roditelji postigli u životu, ali moramo imati na umu da su to učinili napornim radom. Iako možemo biti ponosni na njihov uspjeh, nikada to ne bismo trebali smatrati vlastitim uspjehom.