Pročitajte što o važnosti naše predanosti pri donošenju odluka misli Oprah Winfrey.

Zlata vrijedan savjet
Ništa se neće dogoditi dok vi tako ne odlučite. Prije mnogo godina u mojoj je emisiji jedna majka govorila o svojim frustracijama zbog sina. Njezin je sin imao tri godine i bio je šef u kući. Želio je spavati u majčinu krevetu i odbijao leći u vlastiti. Što je majka više inzistirala na tome, to se dijete jače opiralo – vikao bi i plakao dok se doslovno ne bi srušio od iscrpljenosti.
Bio je prikazan i kratak video u kojem se njih dvoje natežu. Nakon što ga je pogledao, naš stručni suradnik dr. Stanley Turecki rekao je nešto od čega sam se naježila: “Ništa se ne događa dok vi to ne odlučite.“ Razlog što njezin sin nije želio spavati u svom krevetu je taj što majka to nije odlučila. Kada odluči, dijete će leći u svoj krevet. Možda će plakati i vikati dok ne zaspi, ali će s vremenom shvatiti da je njegova majka tako odlučila.

Sve ovisi o našim odlukama
Znam da je govorio o trogodišnjem djetetu, ali smatram da se njegov savjet može primijeniti na mnoga područja života: veze, poslovne poteze, probleme s težinom… Sve ovisi o našim odlukama.
Ja sam se godinama borila s kilogramima i gledala brojke na vagi kako padaju pa rastu. Prije dvije sam godine napokon odlučila da ću se prestati nadati, moliti i željeti, željeti, željeti biti uspješnija. Umjesto toga sam shvatila što će mi zaista poboljšati život, a zatim sam to odlučila i učiniti.

Budite predani i smjeli
Kada ne znate što učiniti, moj savjet je da pričekate dok vam ne postane jasno. Kada se umirite, lakše ćete čuti unutarnji glas jer ga neće nadglasavati glasovi svijeta. Jednom kad odlučite što želite, budite predani toj odluci.
Kao što je rekao škotski planinar W. H. Murray: “Dok osoba nije predana, postoji neodlučnost, mogućnost da se odustane, neučinkovitost. Uzevši u obzir sve aspekte inicijative (i stvaranja), jedna je temeljna istina, čije ignoriranje uništava beskrajne ideje i sjajne planove: u trenutku kada se čovjek odlučno posveti nečemu, providnost također učini korak. Događaju se svakakve stvari koje mu pomažu i koje se inače ne bi dogodile. Iz te odluke proizilazi niz događaja o kojima nitko ne bi ni sanjao. Kao što je rekao Goethe: “Što god možeš učiniti ili o čemu sanjaš, počni to činiti. U smjelosti leže genijalnost, moć i čarolija“.

Izvor: Oprah.com