Japanski inženjer Katsuzo Nishi proveo je 3 godine u budističkom manastiru proučavajući tehnike meditacije i mačevanja. Kako bi poboljšao svoje zdravlje, Nishi je osmislio '6 trikova za zdravlje' koji su postali svjetski poznati, navodi Stil

6 trikova za zdravlje Katsuzō Nishija:

1. Tvrdi krevet
Nishi je vjerovao da će tvrd krevet doprinijeti pravilnom držanju kralježnice. Ako postoji zakrivljenost kralježnice, to može dovesti do niza različitih bolesti unutrašnjih organa.

2. Umjesto jastuka, samo ručnik
Japanci vjeruju da je kriv vrat jedan od prvih znakova kratkog životnog vijeka. Zbog toga Nishi predlaže da jastuk zamijenite samo ručnikom ili ga uopće ne koristite.

3. Vježba 'zlatna ribica'
Lezite na ravnu tvrdu površinu. Ispružite ruke gore. Postavite stopala tako da budu okomita na pod. Ispružite lijevu petu naprijed i istovremeno povucite lijevu ruku prema gore bez podizanja s poda. Ponovite isto s desnom petom i desnom rukom. Cijela vježba traje dvije minute.

Zatim stavite dlanove jedan na drugi, savijte laktove i stavite ih ispod 3. i 4. vratnog kralješka, spojite noge i lagano raširite stopala u stranu. Pomjerajte stopala lijevo i desno tako da vam cijelo tijelo vibrira. Radite ovu vježbu dvije minute.

4. Poboljšajte cirkulaciju krvi
Vrlo je jednostavan način da brzo poboljšate cirkulaciju u krvi – napravite bilo koju vrstu sportske aktivnosti tako da se preznojite najviše što možete.

5. Spojite dlanove i stopala
Lezite na tvrdu podlogu i stavite tvrdi jastuk ispod 3. i 4. vratnog kralješka. Savijte noge u koljenima, nemojte ih podizati s poda, i spojite stopala. Vježbe se moraju ponoviti 10 puta.

Spojite dlanove okomito na tijelo i stisnite vrhove prstiju lijeve i desne ruke. Ponovite iste pokrete, ali sada zatvorite ne samo prste, nego i dlanove. Bez otvaranja dlanova, podignite ruke i spustite ih do solarnog pleksusa.

Okrenite zatvorene dlanove prema licu, stavite ruke iza glave bez promjene položaja dlanova, a zatim ih vratite u solarni pleksus.

6. Trbuh i kralježnica
Radite barem 10 leđnjaka i trbušnjaka dnevno. Obavezno je kretanje tijekom dana, što više.

Katsuzo Nishi je tvrdio da se sve što je čovjeku potrebno za zdravlje nalazi duboko u nama, glavna stvar je da ne postanemo lijeni i da otkrijemo svoj potencijal.