Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TJESKOBU MOŽEMO OTJERATI BALANSIRANJEM TREĆE ČAKRE: Ključ se krije u solarnom pleksusu

Autor Karmen Miletić

Isprobajte vježbu za čakru solarnog pleksusa i otjerajte tjeskobu...

 Vježba za čakru solarnog pleksusa protiv tjeskobe Izvor: Pexels

Solarni pleksus (poznat i kao treća čakra) je energetska banka tijela, a njegov je element vatra. Solarni pleksus je sjedište glasa naše duše. Kada je vatra čakre solarnog pleksusa jaka, imamo osjećaj usmjerenja i strast da slijedimo svrhu svoje duše. Jaka vatra u solarnom pleksusu pomaže nam reći DA životu i vjerovati da je sve moguće. Ako solarni pleksus nema jaku vatru, osjećamo se bez smjera, nesigurno i tjeskobno. 

Kako uravnotežiti čakru solarnog pleksusa
- Napunite se sunčevom svjetlošću što je više moguće. Sjedenje uz vatru također ovoj čakri daje novu snagu.
- Napravite popis stvari koje vam donose radost. Male, jednostavne, svakodnevne stvari su dobre. Bavite se jednom od njih svaki dan.
- Slušajte kako se vaša duša želi izraziti. Koji je najveći san koji želite ostvariti? Učinite svaki dan nešto što vas približava vašem snu. 

Vježba za čakru solarnog pleksusa
Udobno se smjestite zatvorenih očiju. Usmjerite svu svoju pozornost na solarni pleksus (nekoliko centimetara iznad pupka) i vizualizirajte žutu boju.

Razmislite: kako bi se osjećali potpuno slobodni reći DA svojoj unutarnjoj čežnji i vjerovati da će Svemir nemoguće učiniti mogućim? Osjetite kako bi to bilo. Osjetite radost i slobodu.

Razmislite: Kako biste se ponašali i razgovarali u tom stanju? Vizualizirajte kako to potpaljuje vašu unutarnju vatru i otvara vaše srce. Strast i radost mogu slobodno teku vašim tijelom.  Neka toplina vatre ispuni cijelo vaše biće, recite DA ponovnom životu, uzbuđenju, zadivljenosti i znatiželji.  Ostanite sjediti još neko vrijeme u tom osjećaju.

Ponavljajte ovu vježbu 28 dana kako biste postavili novi obrazac u životu.

Izdvojeno za vas...

Najnovije