Mnogi na spomen “čakri” pomisle kako su to neke “čiribu-čiriba” priče. Želim ti sada ukratko, svojim jezikom (ja sam osoba koja vjeruje da moramo živjeti balans svjetovnog i duhovnog) približiti što su to čakre i kako ti rad na njima može pomoći. U našem fizičkom tijelu postoje endokrine žlijezde, a suptilnije, u našem energetskom tijelu nalaze se čakre.

Imamo 7 glavnih čakri i svaka odgovara određenoj endokrinoj žlijezdi. Opće je poznato kako su endokrine žlijezde povezane s našim fizičkim zdravljem, te pokreću cijelo naše tijelo. Kada počnemo gledati holistički na sebe, shvatit ćemo da su naše tijelo, duh i emocije povezani i da čine cjelinu. Ako imamo problema sa štitnom žlijezdom, to je naš 5. energetski centar, moguće da će se javiti simptomi poput straha od govora, javnog nastupa, problema s izražavanjem svojeg mišljenja. Svaka čakra povezana je s određenim segmentom našeg života.

Ova meditacija pomoći će ti povezati se sa svojim čakrama (energetskim centrima) i probudit ćeš energiju u svakoj čakri. Uz pomoć ove meditacije aktivirat ćeš svoju energiju i povećati unutarnji mir i ravnotežu. 

Petra Čutuk je poduzetnica, učiteljica meditacije, promotorica zdravog lifestylea, dizajnerica, radoholičarka, Blizanac prepun ideja. Više o njoj saznajte na web stranici.