Nekoliko minuta do sna

Od vježbi disanja do pisanja dnevnika, postoji mnoštvo pristupačnih alata koji vam mogu pomoći smiriti um prije spavanja, uključujući hipnozu. Ovdje hipnotizerka dijeli svoju omiljenu rutinu prije spavanja.

Ova meditacija samohipnoze hipnotizerke i autorice knjige Wishcraft Shauna Cummins traje samo nekoliko minuta.

  1. Zatvorite oči, tri puta duboko udahnite i držite ruku uz srce ako želite.
  2. Pregledajte svoj dan u mislima. Odaberite tri stvari za koje se možete zahvaliti tom danu (tj. odlazak na posao, pomaganje prijatelju u nevolji, dovršetak velikog projekta) i zamislite u svom umu da zahvaljujete sebi i od sebe primate zahvalnost.
  3. Zaželite tri dobre želje za tri različite osobe u svom životu i zamislite kako primaju pozitivnu energiju.
  4. Poželite sebi tri želje. Mogu biti usmjerene na dan pred vama ili biti općenitije.

Zašto to djeluje?

U samo nekoliko jednostavnih koraka, ova meditacija usmjerava vaš um i pažnju na pozitivan napredak u vašem životu, kaže Cummins za mbg. Također pojačava mentalnu sliku obilja, uvažavanja i suosjećanja - a čak postoje i neka istraživanja koja pokazuju da je zahvalnost povezana s većom kvalitetom spavanja i trajanjem spavanja.

"Prije nego što zaspite, um je vrlo prijemčiv", kaže Cummins, napominjući da je idealno vrijeme za sadnju pozitivnih sjemenki sugestije koje pomažu u stvaranju novih živčanih putova i podržavajućih asocijacija. "To se suprotstavlja negativnom razmišljanju i s vremenom može povećati samopoštovanje i otpornost", dodaje ona.

Dakle, sljedeći put kad se budete trudili zadrijemati, pokušajte s ovom rutinom samohipnoze. Noćni sati savršeno su vrijeme za vježbanje pozitivnog razmišljanja kako biste mogli zaspati i probuditi se osjećajući se odmorno.