Mantre su djelotvorne zbog moći zvuka skrivenog u njima, nose ispunjenje želja i zaštitu. Pomažu "utišati" um - jednostavne riječi i zvukovi koji se neprestano ponavljaju imaju neizmjernu moć dopiranja u svijest.

Svaka mantra nosi različito značenje, a Moola mantra priziva Boga, tražeći zaštitu i slobodu od svake tuge i patnje. Ova je mantra pružila veliki mir i radost ljudima diljem svijeta koji su je pjevali i slušali. Ima moć prenijeti nečiji um u stanje bezuvjetne ljubavi i radosti.

Možete je pjevati (riječi su napisane niže u tekstu) ili samo slušati. Kad god pjevate Moola mantru čak i ne znajući njezino značenje, to samo po sebi nosi snagu. Ali kada znate značenje i pjevate s tim osjećajem u svom srcu tada energija teče milijun puta snažnije. Stoga je važno znati značenje mantre kada je koristite. 

Mantra je kao zazivanje imena. Kao što kada pozovete osobu, ona dolazi i vi osjećate njenu prisutnost, na isti način kada pjevate ovu mantru, snažna se energija manifestira posvuda oko vas. Kako je Svemir sveprisutan, vrhovna se energija može manifestirati bilo gdje i bilo kada. 

'Mantra je iscjeljujuća zvučna formula. Drevni indijski učenjaci rishiji otkrili su prije približno pet tisuća godina da mantre odjekuju u našem fizičkom i metafizičkom tijelu te preobražavaju energiju. Vedski zapisi govore kako postoji 108 nadija, odnosno glavnih energetskih linija koje se protežu kroz naše tijelo. Kada 108 puta ponovimo mantru, svih 108 nadija se napuni energijom mantre. Zato ju je važno izvesti 108 puta.

Poslušajte izvedbu Moola mantre u izvedbi pjevačice meditativno-spiritualne glazbe Deve Premal

Moola mantra

Om
Sat Chit Ananda Parabrahma
Purushothama Paramatma
Sri Bhagavathi Sametha
Sri Bhagavathe Namaha

Značenje

Om – Pozivamo se na najvišu energiju, veću od svega što postoji
Sat – Bezoblični
Chit – Svijest Svemira
Ananda – Čista ljubav, blaženstvo i radost
Parabrahma – Vrhunski stvoritelju
Purushothama – Koji se utjelovio u ljudskom obliku kako bi pomogao voditi čovječanstvo
Paramatma - Koji mi ulazi u srce i postaje moj unutarnji glas kad god ga zatražim
Sri Bhagavathi – Božanska majka, aspekt moći stvaranja
Sametha – Zajedno iznutra
Sri Bhagavathe – Otac stvaranja koji je nepromjenjiv i trajan
Namaha – Zahvaljujem ti i priznajem ovo prisustvo u mom životu. Molim te za vodstvo u svakom trenutku

deva i miten
Arterium, Manose, Luis Mateos Deva Premal i Miten, drevnom pjevanju iscjeljujućih mantri dali su posve novu dimenziju