MEDITACIJA DOLAZI U RAZNIM OBLICIMA, ALI JEDNO JE SIGURNO: Slavne dame je obožavaju

Ovim slavnim ženama meditacija je pomogla poboljšati kvalitetu života

Shutterstock

Od Beyoncé do Oprah, mnogo slavnih dama oglasila se kako bi objasnila kako su centriranje njihovih misli i meditacija učinili čuda za njihovo mentalno zdravlje. Bilo da se radi o smanjenju tjeskobe ili povećanju energije, meditacija je nezaobilazni wellness ritual. Evo što slavne dame kažu o njoj i njenoj važnosti.

Oprah Winfrey
Slavna voditeljica prakticira transcendentalnu meditaciju koja uključuje korištenje mantre i prakticira se 20 minuta, dva puta dnevno, dok sjedite zatvorenih očiju. Oprah je ranije priznala kako joj je vježbanje i učenje meditacije 'najviše poboljšalo život'. Također, svojim je zaposlenicima platila učitelja kako bi tijekom dvije stanke u radnom danu meditirali i skupili energiju.

Beyonce
I glazbena diva Beyonce koristi ovaj ritual kako bi umirila svoj um i tijelo kada je to potrebno. 'Nakon teške trudnoće, trebalo mi je godinu dana da se usredotočim na svoje zdravlje. Istraživala sam o homeopatskim lijekovima jer ne stavljam bilo što u svoje tijelo. Moja prehrana je važna, no koristim i tehnike kao što su akupunktura, meditacija i vizualizacija te vježbe disanja.'

Lady Gaga
Glumica i pjevačica često otvoreno govori o vlastitoj borbu s mentalnim zdravljem, a tu joj pomaže i meditacija koju savjetuje i svojim obožavateljima. Ranije je Gaga na svom Instagram profilu vodila 20-minutnu meditaciju uživo u znak širenja ljubavi prema sebi. 'Ako odlučite meditirati sa mnom, objasnit ću vam koliko je meditacija važna u mom životu. Bit će vrlo korisno biti u tihom mračnom prostoru, ali bilo gdje je dobro dokle god smo zajedno', zaključila je pjevačica.

Selena Gomez
Selena Gomez je otvorena knjiga kada je u pitanju njeno mentalno zdravlje. Pjevačica je veći dio 2018. godine provela tražeći načine kako si pomoći u borbi s anksioznošću i depresijom. Kako je doznao časopis People, Selena je provela dva jedna u New Yorku u jednom centru u kojem se podvrgnula terapiji, jela zdrave obroke te pohađala sate meditacije i pilatesa. Tako je naučila kako prihvatiti neugodne misli, odnosno kako ih lakše promijeniti.

Miley Cyrus
Miley Cyrus ne bježi od razgovora o svom privatnom životu. U intervjuu za Elle, Cyrus je također podijelila jednu od svojih omiljenih wellness navika, rekavši: 'Pokušavam meditirati noć prije intervjua o tome što je moj cilj te što želim reći o sebi'. 

Demi Lovato
Pjevačica Demi Lovato je otvoreno govorila o svojoj kontinuiranoj borbi s depresijom od svojih tinejdžerskih godina i nastavlja marljivo raditi na mentalnom zdravlju. 'Ujutro meditiram i odvojim deset minuta za čitanje inspirativnih citata koje sam sama smislila. Stavila sam ih u svoju knjigu kako bi moji obožavatelji znali kako sam uspjela ostati jaka', poručila je Demi koja je imala i velikih problema s ovisnošću o alkoholu i drogama.