Potreba za unutarnjim mirom i ravnotežom u posljednje vrijeme je još izraženija zbog vanjskih okolnosti. Ako na svom radnom mjestu imate gdje sjesti i malo se umiriti, možete prakticirati ovu efikasnu meditaciju, koja će vas osloboditi od stresa.

Većina nas provodi dosta vremena sjedeći za svojim stolovima, ili u konferencijskim sobama ili uredima kolega, pa kratka praksa koja vam pomaže da osvježite pažnju dok ste na poslu može biti od koristi. Meditacija "stolica" daje vam način da praksu mindfulnessa uključite u svoj dan. 

Ako radite u otvorenom uredu, možda ćete morati biti kreativni u pronalaženju mirnog mjesta. Pronađite praznu konferencijsku sobu, ili sjedite u obližnji park tijekom pauze za ručak. Meditacija "stolica" se može raditi gdje god možete mirno sjediti. 

- Počnite tako što ćete svoju pažnju usmjeriti na dah.
- Kada budete spremni, usmjerite svoju pažnju na tabane, otvorite svoj um za bilo kakve senzacije koje trebate primijetiti.
- Možda primjećujete pritisak na tabane, jer njihova težina počiva na nogama. Možda su vam tabani topli ili hladni.
- Samo primijetite. Nema potrebe da sudite ili se upuštate u razmišljanje. Ako vam um odluta, preusmjerite pažnju, čvrsto i nježno.
- Preusmjerite svoju pažnju na vrhove stopala, gležnjeve, potkoljenice, koljena itd.
- Postepeno skenirajte svoje tijelo, primećujući senzacije, primjećujući nelagodu i primjećujući dijelove tijela u kojima detektirate odsustvo senzacija. Nema potrebe za traženjem senzacija; samo nastavite skenirati svoje tijelo od peta do glave i budite otvoreni za ono što je sada i ovdje.