Opušteni i otvoreni

Kako bi se polaznici što lakše opustili i prepustili novim iskustvima koja smo pripremili, Sensin stalni suradnik Mirko Vragovićpredavanjem o rješavanju stresa i relaksacijom započeo je ovaj jesenski Sensa vikend. Stres je smanjen protok energije u nama koji zatvara čakre, a te blokade zapravo sami proizvodimo. Da bi naš životni smjer bio otvoren prema sreći, zdravlju i uspjehu važno je naučiti kako svaki dan smiriti tijelo, podsjetio nas je Mirko i tako potaknuo da još jedan Sensa vikend prihvatimo sa radošću i bez zadrške njegujemo sebe iznutra.

Friday night fever – riječi su koje najbolje opisuju kako smo se osjećali na Plesu 5 ritmova. Mnogi nisu mogli sakriti oduševljenje ovim načinom nesputanog izražavanja. Polaznicima je bilo dovoljno tek malo hrabrosti da bi zakoračili na plesni podij, pa su nakon toga iz pokreta u pokret otkrivali vlastite dubine. I to na zabavan, neopterećujuć način! Tako je naš prvi dan završio u smijehu, plesu i neizmjernoj zabavi...

Koju igru igraš?

Da bismo osvježeni krenuli u novi dan prepun sadržaja pomogla nam je Senka Ljubić kroz chakra flow program na satu joge pa smo puni energije stigli na predavanje Jelene Vrsaljko, psihoterapeutkinje i NLP trenerice. Tema s kojom nas je odlučila upoznati bile su 'igre' koje svakodnevno igramo u odnosima. Njih smo naučili još kao djeca jer nam je određeno ponašanje donosilo ono što smo željeli - pohvalu, zaštitu ili sigurnost. No takvi nam obrasci kad odrastemo onemogućavaju istinsku bliskost te zapinjemo u trokutu uloga žrtva – spasitelj – progonitelj. Naučili smo kako iz njih izaći i ne loviti se na brojne udice na koje svakodnevno možemo naići.

Prirodno lijepe

Izraditi zimsku i dnevnu kremu te ulje za kosu bio je naš sljedeći sladak zadatak na radionici prirodne kozmetike pod vodstvom Mary Novosel. Uz brojne savjete koje je s nama podijelila, vrijedne ruke polaznica (i jednog polaznika) napravile su proizvode po svojoj mjeri i svom tipu kože te se mirisne i njegovane zaputile na gong terapiju.

Svetlana Vukić još jednom nam je pokazala iznimnu snagu zvuka koji gong u nama proizvodi. Ne morate ni vjerovati u njegove moći, tvrdi Svetlana, samo lezite, slušajte i zvuk će raditi za vas.

Put ka promjeni

Kako bi prepoznali svoje temeljne energije i lakše ostvarili vlastite potencijale pomaže nam astrologija. Uz pomoć te drevne vještine Senka Ljubić nam je na nedjeljnoj radionici otkrila što nas očekuje u godini pred nama. Vrijeme je pogodno za preispitivanje postojećih struktura našeg života pa se važno otvoriti promjenama jer će one neminovno doći, tvrdi Senka. Neki projekti i ciljevi koje smo dugo željeli ostvariti sada su ostvarivi.

Osobni glas nezadovoljstva u nama potrebno je prepoznati i okrenuti se onome što nas čini sretnijima i cjelovitima. Sada je pravo vrijeme za to! Nadamo se da je ovaj vikend u vama isto tako potaknuo promjene na bolje, da ste doživjeli nešto što vas je motiviralo, probudilo, trgnulo. Jer važno je rasti dok god živimo. Vidimo se dogodine!

Mirko Janković Hotel Terme Jezerčica u Donjoj Stubici koji se nalazi se na izvoru ljekovite termalne vode bio je mjesto održavanja 18. Sensa vikenda. Uz kvalitetne radionice, vježbe, predavanja i wellness njegovali smo svoje tijelo i duh, aktivno se odmarali te zajedno rasli kroz nova iskustva. Pogledajte kako nam je bilo :)