Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTO UČINITI KADA NEKOGA VOLITE, A NE MOŽETE BITI S NJIM? Na ovaj način preusmjerite svu ljubav koju osjećate

Ne govorimo dovoljno o posljedicama prekida. Ovo je za sve čitatelje koji su osjetili iskustvo prekida ili koji trenutno prolaze kroz proces. Bit ćete dobro. Proći će...

 Što kad nekoga volim a ne mogu biti s njim Izvor: Shutterstock

Ljubav je najmoćnija sila u svemiru, ona je alkemija koja pretvara kamen u zlato. Ali što se događa kada volite osobu s kojom iz nekog razloga ne možete biti? Bez obzira odlazite li vi zbog lošeg odnosa iako i dalje volite, ili je ova osoba pronašla drugi put, najvažnije je da ovo prihvatite. 

Prekidi veze mogu završiti na razne načine. Osjećat ćete bol. Bit će noći u kojima ne možete spavati i dana kada ne želite ustati iz kreveta. Možete se osjećati manje produktivno, kao da ne možete učiti za ispite ili se usredotočiti na svoj posao, kao da se ne možete družiti sa svojom obitelji i prijateljima. Gotovo sve podsjećat će vas na vašu osobu, pjesma, film, hrana - to je normalno. Ako si trebate dati oduška i reći svojoj obitelji i prijateljima, učinite to. Ako to želite zadržati za sebe, onda to zadržite za sebe. Kako dani budu prolazili, imat ćete periode kad ste dobro, a onda ćete odjednom opet biti tužni. Ali morate znati - prekid nije smak svijeta. Život ide dalje. 

Proces ide sporo, i to treba prihvatiti. Moguće je da ćete se truditi zavoljeti nekog novog, ali nemojte siliti emocije jer će tako ponovo sve pasti u vodu.  Ponekad odgovor leži na površini: treba samo nekoliko trenutaka razmisliti o ovoj osobi i shvatiti koliko ste sretni što ste je poznavali, što su vam se putevi ukrstili. Vrijeme je da više zavolite sebe, da tu ljubav prema sebi njegujete na zdrav način, kako biste kroz ovu fazu prošli kao duhovna osoba koja može naučiti lekcije, zaliječiti slomljeno srce i nastaviti dalje. Zapitajte se - čemu me naučio ovaj odnos? 

U nekom trenutku ćete se probuditi i osvijestiti - život je u ovom trenutku u punom jeku, događa se upravo sada. Ne možete biti s ovom osobom i oboje morate prihvatiti takvu stvarnost. Sve što možete učiniti je prihvatiti i shvatiti da i život i dalje lijep, pun darova i isprepletenih puteva. Budite zahvalni na svemu što ste prošli, ali još više na onome čarobnom što vam tek dolazi!

Evo nekoliko savjeta na koje se možete usredotočiti ako prolazite kroz prekid:
Razgovarajte o tome s nekim, bilo da je to vaš najbolji prijatelj, član obitelji ili psihoterapeut. 
Vježbajte, pijte vodu i jedite ispravno. Ovo može biti velika pomoć za mentalno i fizičko zdravlje!
Ne obraćajte se svom bivšem odmah ili uopće. 
Nemojte piti previše alkohola.
Održavajte svoj životni prostor čistim i urednim.
Slušajte svoju omiljenu glazbu.
Pokušajte voditi dnevnik i meditirati. Samo naprijed i priuštite si masažu.
Svu ljubav preusmjerite na sebe. VOLITE SEBE.

Izdvojeno za vas...

Najnovije