Duhovne lekcije

Glavnih sedam energetskih centara smješteni su u našoj auri. Zovu ih još i čakre ili energetski vrtlozi. Oni su posrednici koji primaju energiju izvana i usmjeravaju je u naš organizam. Njihov smještaj unutar tijela odgovara glavnim živčanim spletovima.

Kao što smo rođeni s tijelom i koštanim sustavom – tako unutar nas postoje energetski centri i akupunkturni meridijani kroz koje prolazi energija.

Kad su meridijani i energetski centri protočni – i mi smo zdravi i osjećamo radost života. Svaki energetski centar povezan je određenim duhovnim lekcijama i izazovima na putu evolucije i sazrijevanja naše duše. Svaki energetski centar ima jedinstvenu frekvenciju koju mi doživljavamo kroz jednu od boja duge.

Izblijeđene čakre

Od najranije mladosti kad su te boje čiste i jasne, s godinama se mijenjaju i postaju bezlične. Svaka trauma i svaki gubitak u našem životu ostavlja toksične tragove na njima i kao mulj se zadržava i ne dopušta energetskom centru da vibrira izvornom čistoćom.

Često se pitamo kako izgledati mlađe, a ni na kraj pameti nam nije da prava ljepota dolazi iz naše unutrašnjosti, kad počistimo mulj i kad živimo u skladu sa svojom istinom.

Čišćenje "mulja"

Što se, zapravo, pod time misli? Pa upravo na redovite duhovne prakse kojima održavamo energetske centre protočnima jer nas toksična energija akumulirana u životu sprječava da živimo slobodno i bavimo se svojim životom.

Mulj koji se lijepi za naše energetske centre ne dopušta im da vibriraju njihovom čistom frekvencijom, a fizičko starenje se ubrzava.

Kad se oni očiste, slobodno se vrte i vibriraju izvornom čistoćom. Tada se taj protok odražava kao stanje uranjanja u sadašnji trenutak, a mi ga doživljavamo kao radosno stanje svijesti koje, jednostavno, indicira što se događa unutar nas.

Radosno stanje svijesti

Kako inicirati to radosno stanje svijesti i biti u sadašnjem trenutku? Kada smo u tom stanju protoka?

Kad radimo ono što volimo, bez osjećaja da postoji vrijeme i kad uživamo u svakom provedenom trenutku u tom stanju tada smo u stanju protoka energije.

Zato ćete često vidjeti nekog umjetnika, slikara, pjesnika, pjevača, sportaša, nekoga tko nešto kreira rukama ili se bavi bilo kojom djelatnošću koja tu osobu veseli jer su potpuno apsorbirani u tu aktivnost i uživaju u sadašnjem trenutku.

Zato je važno pronaći svoju strast i pokrenuti je nama u korist i okrenuti svu našu energiju da radi za nas jer kroz potpunu prisutnost možete osjetiti život u beskrajnom obilju.

Izvor: zeneinovac.com