Knjige koje mijenjaju živote

Svatko tko je u životu pročitao bar jednu dobru knjigu, zna da čitanje predstavlja jedinstveno, neponovljivo zadovoljstvo. Izuzetna knjiga je mnogima čak promijenila i tijek života. Ja sam zasigurno među tom grupom ljudi. Postoje knjige koje su obilježile moj razvoj osobnosti i svijesti.

Nažalost, bez obzira na ovu činjenicu, druženje s knjigom je postalo navika koja je zadnjih desetljeća u sve većem opadanju, a glavni uzrok tome je svakako razvoj tehnologije i digitalnih medija. Zato sam danas u svojoj emisiji 'Inspiracija' odlučila posvetiti minute ovoj tematici i izdvojila sam tri inspirativna naslova, iz tri različita područja:

1. Autobiografija Rade Šerbedžija

Remek djelo koje sam s tolikim užitkom čitala. Osim što je imao izuzetan život, Rade na briljantan način tka svoju priču, emotivno, iskreno, ogoljeno, vrsno pripovijedajući godinu za godinom svog uzbudljivog putovanja. Pronalazim snagu i mudrost za vlastite izazove kada promatram kako gromade od ljudi savladavaju svoje uspone i padove.

2. Sve je dobro, Louise Hay i Mona Schultz

Vraćam se godinama ovoj knjizi, koja kombinira medicinu i intuiciju. Prva je bila riječ. Louise je bila svjesna toga, stvarajući pozitivne zdravstvene afirmacije. Riječ: liječi i može ubiti. U ovoj knjizi svaka osoba može pronaći pravu frazu koja će pomoći u izlječenju određene tegobe.

3. Jasper Juul, Vaše kompetentno dijete

Otkako sam postala majka, logično je da će se na listi prioriteta naći štivo za što veću naobrazbu i proširivanje vidika u vezi odgoja djece. Današnje obitelji ne mogu samo preuzet vrijednosti prethodnih generacija. Evolucija odgoja se dogodila, jednako kao i srećom - evolucija svijesti roditelja. Osnova ovog sustava ne bazira se na autoritarnoj primjeni sile, već na jednakim vrijednostima i reciprocitetu između djece i odraslih. Mnogo učim kroz praktične primjere navedene kroz cijelu knjigu.

Više o autorici na Instragram profilu @naida.kundurovic.zecevic