1. Definirajte što za vas znači uspjeh⁣

Budite svjesni da se vaše razmišljanje o uspjehu može razlikovati od onoga drugih ljudi. Je li za vas to novac? Mir? Sreća i radost? Ljubav? Djeca?

Za mene uspjeh predstavlja slobodu odlučivanja o tome što želim raditi, kad želim i s kim želim, dok istovremeno imam dovoljnu količinu sredstava kako bih si omogućila zdrav život – usmjeren na pravilnu prehranu, spavanje, kretanje i tjelovježbu, s jednim ciljem – umrijeti mlada, što kasnije!

Uzmite olovku i papir i napišite što za vas znači uspjeh! SADA.

2. Napravite jasan plan

Uspjeh je sastavljen od malih koraka koji vode prema većoj stvari koju ste na papir napisali prije nekoliko sekundi.

3. Isplanirajte i svoje padove i upravljajte njima⁣

Pritom mislim: Kako ćete zabrljati? Sigurno znate što vas usporava ili zaustavlja: poput negativnog govora o sebi, spavanja do kasno, izlazaka i opijanja vikendima, kašnjenja... Upravljajte tim stvarima i shvatite što možete učiniti kad se dogode.

Na primjer, ako ste skloni negativnom govoru o sebi, možete zapisati 50 stvari koje vas čine sjajnim. Zapišite čak i to da ste jednom u razredu na likovnom i/ili na testu iz matematike u 5. razredu dobili odličnu ocjenu! Zatim, kad započne vaš unutarnji negativni monolog, otvorite listu i sve što ste zapisali pročitajte na glas.

4. Osmislite sustav odgovornosti

Na primjer - želite smršavjeti i ići na trening 3 puta tjedno.⁣⁣ Jednom od svojih prijatelja recite da ćete trenirati tri puta tjedno i da ćete mu svaki puta kada odete u teretanu poslati fotografiju. Obećajte mu 100 eura ako prekršite dogovor. To će zasigurno motivirati vašeg prijatelja da vas provjerava. Možda vam se ovo čini oštrim ili radikalnim potezom, ali shvaćate – pronađite svoj sustav odgovornosti!

5. Djelujte, bez obzira na to kako se osjećate⁣⁣⁣

Nećete uvijek vjerovati u sebe 100 posto. Nećete uvijek biti motivirani, ali važno je da ustrajete kako biste postigli planirani cilj. Učinite to bez obzira na to kako se danas osjećate. Bez izgovora. ⁣⁣

6. Napravite tjedni pregled⁣

Nedjeljom održite sastanak sa samim sobom, razmislite kako je protekao prošli tjedan te se pripremite za nadolazeći. Razmislite o tome što je bilo dobro, što je bilo loše i što biste trebali popraviti. ⁣

Kreirajte idealan tjedan za vas, onaj koji će se umnožavati kroz vrijeme i dovesti vas do cilja koji ste na početku zacrtali. ⁣

Krenite! ⁣⁣⁣

Andrea Solomun je baletna pedagoginja, koreografkinja i instruktorica za optimizaciju tijela.