Kako se danas osjećate? Jeste li ste energični, sretni, motivirani? Na čemu danas možete biti zahvalni? U suvremenom svijetu punom stresa i obaveza, materijalizam dobiva sve veći značaj. Novac je sjajna stvar bez koje ne možemo, energija koja nam pomaže u mnogim situacijama. Međutim, kada se naš život pretvori u stalno razmišljanje o materijalnom, on postaje patnja.

Mnogi ljudi pate zato što nemaju novi automobil, najnoviji mobilni telefon, markiranu odjeću... Ove želje nas često dovode u zabludu, jer njihovo ispunjenje donosi samo privremenu i prolaznu sreću. Na primjer, kada kupite novi automobil, bit ćete zadovoljni nekoliko mjeseci ili godinu dana, a onda ćete ga poželjeti zamijeniti još boljim modelom. Sreća iščezava, kreće borba s negativnim emocijama i razmišljanjima.

osho
Shutterstock 

U materijalnom svijetu ne bismo smjeli zaboraviti na duhovni razvoj koji je neophodan, baš poput hrane koju svakog dana unosimo u organizam. Prema mišljenju poznatog mistika Osha, svi zaboravljamo da je život jedna divna igra i avantura, a ako ga takvim doživimo, možemo pronaći radost u svakom trenutku. 

"Ako si bogat, ne razmišljaj o tome, ako si siromašan, ne shvaćaj ozbiljno svoje siromaštvo. Ako budeš u stanju živjeti u miru, sa spoznajom da je svijet samo predstava, bit ćeš slobodan, nećeš biti dirnut patnjom. Patnja dolazi samo zbog preozbiljnog odnosa prema životu. Počnite tretirati život kao igru, uživajte u njemu", rekao je Osho.

Život je divno putovanje u kojem ne treba trošiti riječi na ljutnju, bijes, patnju za materijalnim i nervozu. Proživite ga kao jednu zabavnu i izazovnu igru, a oni koji to uspiju, bit će pravi pobjednici. Ne živite ga ni za jučer, ni za sutra, već za sada!

''Sve što je u našim rukama, jest ovaj trenutak ovdje i sada. I to je čudesno iskustvo'', poručio je Osho.