Ima dana kad se ne osjećamo dobro, kada izgubimo snagu i volju, kad pomislimo da je sve uzalud. To može trajati kratko ili dugo, a od nas ovisi hoćemo li se i kada trgnuti iz te situacije i pokušati nešto učiniti po tom pitanju. Postoje stvari koje ne možemo promijeniti, možemo ih samo prihvatiti i prilagoditi se situaciji. Kada osjećate kao da vam ništa ne ide od ruke, pročitajte sljedeće:

1. Bol je dio rasta. Ponekad život zatvori vrata jer je vrijeme za pokret, za promjenu. I to je dobro, jer se često ne krećemo naprijed ako nas okolnosti na to ne primoraju. Kada vremena postanu teška, podsjetite se da nijedna bol ne dolazi bez svrhe i sa sobom nosi lekciju koju trebate naučiti. Bol nas mijenja. Dok prolazite kroz život, umjesto da mu se opirete, pomozite mu da vas razvije u bolju i snažniju osobu.

2. Sve u životu je privremeno. Svaki put kada se povrijedite, rana zacijeli. Poslije mraka uvijek dolazi svjetlost. Ništa ne traje vječno. Dakle, ako je sada sve dobro, uživajte. Neće trajati zauvijek. Ako je loše, ne brinite, jer ni to neće trajati vječno. Samo zato što život trenutno nije lak ne znači da se ne možete smijati. Samo zato što vam nešto smeta ne znači da se ne možete osmjehnuti. Svaki trenutak daje novi početak i novi kraj. Svaka je sekunda nova prilika, iskoristite je.

3. Briga i žaljenje neće ništa promijeniti. Najmanje postižu oni koji se najviše žale. Uvijek je bolje pokušati učiniti nešto veće i ne uspjeti nego da ne učinite baš ništa. Ništa nije gotovo ako izgubite. Ako vjerujete u nešto, nastavite pokušavati. I bez obzira na to što se na kraju dogodi, zapamtite da prava sreća počinje tek kad se prestanete žaliti na svoje probleme i postanete zahvalni.

4. Vaši ožiljci su simboli vaše snage. Nikad se ne stidite ožiljaka koje vam je život ostavio. Ožiljak znači da više nema boli i da je rana zarasla. To znači da ste pobijedili bol, naučili lekciju, postali jači i napredovali. Ožiljak je tetovaža trijumfa.

5. Samo nastavite dalje. Nemojte se bojati ljutnje. Ne plašite se ponovno voljeti. Shvatite da je hrabrost lijepa. Pronađite u svom srcu ono što drugima mami osmjeh. Zapamtite da vam u životu ne treba puno ljudi, nemojte težiti da imate više „prijatelja“. Priznajte kad griješite i učite iz toga. Uvijek se osvrnite unazad, vidite što ste postigli i budite ponosni na sebe. Ne mijenjajte se zbog drugih već zbog sebe. Živite lakše. I nikada se nemojte prestati kretati.