Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANA GREGL - LJUTNJA JE SVETI PROCES: Izrazite ovu emociju bez srama, evo zašto je krucijalna

Autor Ana Gregl

Zašto je važno izražavati ljutnju - odgovor na ovo pitanje nudi Ana Gregl, reiki majstor i duhovni vodič čiji su prioriteti u radu s ljudima putovanje duše i osvještavanje vlastitog bića

 Zašto je važno izražavati ljutnju Izvor: Pexels

U redu je biti ljut. Pročitaj opet. Znaš li na kojem energetskom nivou obitava naš kolektiv? Na jednom od najnižih prije donjeg astrala - u viktimizaciji. Ovo je energija koja je poduprijeta sramom, krivnjom, paralizirana, samosažaljevajuća, traži zaštitu i vodstvo drugih, privlači tlačitelja, a još ne poznaje zdravo i usmjereno izražavanje tuge, straha i ljutnje. Manifestacija nemoći. 

Ako i stignemo do nivoa straha pokleknemo pred ljutnjom jer nas osjećaj samosažaljenja povuče natrag na dno. Sram nas je izraziti ljutnju. Ljutnja je krucijalna emocija u dizanju iz ovog stanja svijesti. Pokazuje najrazličitije oblike - od fizičkog udaranja objekata, mahanja rukama, vikanja i vrištanja, psovanja, fizičkog izobličavanja, izražavanja mržnje prema okolini i sebi.

Ovo su procesi koji bude "najgore" u nama, no vrlo jasno ukazuju na nezadovoljstvo smjerom kojim se krećemo i rastvaraju energetski naboj u nama. Ljutnja koja se ne izrazi na adekvatan način vodi natrag u niže nivoe koji se manifestiraju kao problemi s prehranom, ovisnosti, pretjeran konzumerizam, opterećenost izgledom, people pleasing, problemi s granicama, suzdržavanje, autocenzuriranje... i mnogi drugi.

Niži nivoi vode u povezanost s drugima na temu zajedničkih teških priča ili kroz junaštvo jer su naizgled nadiđene. Na većoj razini ovo je biranje vođa koje rade na štetu naroda, ali.... "tako je kako je" (apatija - još niže od viktimizacije). U tijelu ova energija najviše prodire u pleksus, sakralnu čakru i treće oko, dok medicina leži u korijenskoj i grlenoj - sigurnosti koja daje slobodu izražavanja.

Slijedeći put kad osjetiš ljutnju dopusti joj da komunicira s tobom, izrazi što ne želi i što ti je potrebno.

Ljutnja je svet proces. Bistrenje vida, izlaz iz okova koje njegujemo, rastvaranje. Emotivni naboj može se procesuirati mjesec, tjedan, tri dana ili pet minuta. Dopusti si promatrati i prepustiti se procesu iz mjesta razumijevanja. Sa svjesnim procesuiranjem put postaje kraći, jasniji i poruka je glasnija.

Emocije žele biti viđene i prihvaćene. Prigrljene. Integrirane. Hvala Ti.

Izdvojeno za vas...

Najnovije