Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljutnjom do više kreativnosti i odlučnosti

Mnogi ljudi teško priznaju, ali i prepoznaju da imaju problem s bijesom ili ljutnjom. Kako bismo se zaštitili od tih negativnih emocija, pomoć možemo potražiti u dalekoistočnoj metodi - akupresuri…

 ilustracija Izvor: Shutterstock

Podrška

Bijes i ljutnja dvije su emocije povezane s vatrom, a kada nisu u ravnoteži, mogu biti izuzetno destruktivne i za druge i za nas. Međutim, kada su uravnotežene, ove emocije mogu biti podrška našoj kreativnosti i odlučnosti.

Doživljavamo li često izljeve bijesa ili ljutnje i ako smo skloni skupljati bijes u sebi dok ne “eksplodiramo“, možemo primijeniti vrlo jednostavnu vježbu akupresure koja ove emocije djelotvorno dovodi u ravnotežu.

Vježba

Udobno sjednemo i opustimo ruke u krilu. Jednom rukom čvrsto uhvatimo i obavijemo srednji prst druge ruke. Duboko dišemo zatvorenih očiju jednu minutu. Zatim promijenimo ruke.

Na ovaj način stimuliramo akupresurne točke povezane s oslobađanjem bijesa i zamjeranja, iscrpljenosti i povišene temperature. Stimuliranjem ovih točaka za emotivnu stabilnost reguliramo protok iscjeljujuće energije u trenutku kada se bijes pojavi. Tada ljutnju doživljavamo drugačije, postajemo stabilni, svjesni i u stanju smo donositi konstruktivne odluke.

Također, za smirenje bijesa preporučuje se i eterično ulje ruže.

Najnovije