Duhovnost/spiritualnost su termini koji se sve češće koriste i izazivaju podjelu između 'spiritualnih' i 'nespiritualnih' pojedinaca i zajednica. Iako u kolektivu često označavaju percepciju koja je van pet osjetila fizičkog tijela, duhovnost je puno šira slika od one koja se nameće. Sama srž duhovnosti/spiritualnosti jest duh (engl. spirit) i utjelovljavanje istog. Pod utjelovljavanje mislim na osvještavanje, prisjećanje.. Jer duh je ono što nazivamo Izvorom/Bogom (izaberi opciju) u nama.

Duhovnost je potraga i življenje u skladu s našim Izvorom, kreacijom i svjetlom koje nas čini. Na neki način - potraga za sobom. Paradoksalno - potraga nije ništa drugo već sama prisutnost.

Ovo je day-to-daylife i nije isključivo samo za osobe koje meditiraju i žive u 'nekom tamo' svijetu. Netko će svoju duhovnost pronaći u meditaciji, netko u kuhanju, netko u glumi, netko u prodaji, netko u slikanju, netko u medicini, netko u obitelji, netko u vođenju ljubavi i podučavanju istog. Sve te opcije dolaze iz istog mjesta, same srži našeg bića.

Duhovnost nije apstraktna, nije 'tamo negdje', ona je ovdje, u svakom udahu, u tijelu, ovdje i sada. Živimo je svi, svatko na svoj način. Svako biće teži konekciji, ispunjenosti, ljubavi, svjetlu… Jednom rječju – cjelosti, koja dolazi kroz prodiranje u sve slojeve sebe, na najrazličitije načine.

Duhovnost je sigurnost u vlastitom tijelu, slobodno izražavanje vlastitog bića, komunikacija sa sobom i s drugim, izražavanje i kreiranje, svaki aspekt nas samih, svaka emocija, svaki pokret, užitak, posao koji radimo, vibracija koju dajemo u svijet...

(pozivam te da nastaviš niz)
. . .

Usklađenost cjeline u nama.

Na kraju želim ti ponuditi pitanje: Jesi li ti 'duhovna' osoba ili je duh van tebe?

Ana Gregl je reiki majstor i duhovni vodič čiji su prioriteti u radu s ljudima putovanje duše (i put dharme), osvještavanje vlastitog bića, integracija emocija, rad s vodičima i anđelima, te kozmička/astralna putovanja. Za rad na transformaciji ciklusa Anu Gregl možete kontaktirati putem maila anablog.om@gmail.com.