Postoje razni načini i znakovi za predviđanje sudbine, karaktera i podsvjesnog u čovjeku, a u kineskoj tradiciji vjeruje se da svaki madež na tijelu nosi određenu simboliku, značenje i može predstavljati znak sudbine. U mnogim kulturama vjeruje se da madeži na licu i tijelu mogu otkriti nešto novo o budućnosti neke osobe. Ako imate madeže na licu, njihovo tumačenje ovisi o položaju na kojem se nalaze. Pogledajte imate li madež na licu, pa na slici pronađite njegov broj/poziciju i pročitajte njegovo značenje:


Pozicije 1-3
Vi ste po prirodi bezbrižna osoba koja uvijek u duši ostaje dijete. Imate mnogo kreativne energije, koja je posebno izražena u situacijama kada nema pritiska rukovodstva, a vaš rad vam predstavlja zadovoljstvo. Najefikasniji i najuspješniji ste kada poslove obavljate samostalno. Vesele ste prirode i vrlo optimistični. Mnogi se dive vašem pozitivnom pristupu životu.

Pozicija 4
Ova pozicija madeža znači da ste impulzivna osoba, što može utjecati na vaš život i pozitivno i negativno. Kada pokažete nekontroliranu, preplavljujuću energiju, drugi ljudi vam se dive. Ove osobe su sklone razdražljivosti. Ako uspijete postati uravnoteženija osoba, mir će se useliti u vašu dušu i sve će biti jednostavnije. Spremni ste raspravljati o bilo kom pitanju, ali nikada ne dozvoljavate da se rasprava pretvori u ozbiljan sukob.

Pozicija 5
Prema vjerovanju, osobe koje imaju madež na ovom dijelu lica, najčešće imaju sreće na polju financija. Ipak, kod njih se ništa ne događa preko noći, već su posvećeni svojim snovima i silno se trude ostvariti ono što žele. Čuvajte se lažnih obećanja i zavidnih osoba. Ne dozvolite drugima da kontroliraju vaše financije i nemojte slijepo vjerovati drugim ljudima. 

Pozicija 6
Madež u ovom položaju odraz je vaše umjetničke sposobnosti. Vi ste kreativna osoba, prirodno obdarena osjećajem za lijepo. Također, takav madež znači da vas prati sreća, ali morate češće slušati glas svog srca. Vaša kreativnost će vam donijeti uspjeh, priznanje i prosperitet. Samo hrabro.

Pozicija 7
Madež ispod obrva ukazuje na neslaganja u vašoj obitelji. Skloni ste raspravama i svađama, što izaziva stres i anksioznost. Tek kada uspostavite ravnotežu u odnosima, možete očekivati uspjeh i na drugim poljima života. Svoj duševni mir možete vratiti razgovorima i oslobađanjem od negativnih emocija.

Pozicija 8
Ovo je nepovoljna lokacija madeža. Vaša ekstravagancija ugrožava financijske poslove. Ovo su strastvene osobe koje često prelaze granice, ali morate razumjeti gdje treba povući crtu. Volite flertovati i skloni ste ljubavnim avanturama. Međutim, kada pronađete pravu osobu za sebe, bit ćete posvećeni.

Pozicija 9
Ove osobe su često tvrdoglave i sklone napetosti. Perfekcionisti su koji žele sve obavljati na svoj način, a to ih često sputava da napreduju. Pronalaze mir u zagrljaju voljene osobe, ali moraju naučiti kako pronaći kompromis u odnosima.

Pozicija 10
Madež koji se nalazi u ovom položaju, točno ispod nosa, ukazuje na to da imate sreće. Imat ćete ljubaznost i brižnost u obiteljskim odnosima. Postoji šansa da ćete uspjeti postići i emocionalno i materijalno blagostanje.

Pozicija 11
Madež u ovom položaju ukazuje na sklonost emotivnom disbalansu. Često mijenjate raspoloženja, zbog čega nailazite na negativne situacije u odnosima. Pokušajte pronaći mir u sebi, a to ćete najprije učiniti ako iskreno i zdravo zavolite svoje biće.

Pozicija 12
Madež na ovoj poziciji ukazuje na vaše ambicije, težnje da budete uspješni, steknete novac i slavu. Uz to ste i obiteljski tip osobe kojoj su obiteljski odnosi vrlo važni. Prati vas sreća u životu, a žene s ovim madežom su izuzetno šarmantne.