Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NA LICU JE SVE ZAPISANO: Evo kako pročitati njegove poruke za fizičku i emocionalnu dobrobit

Naučite li čitati mapu svoga lica, možete utjecati ne samo na njegov izgled, već i na vaše emocionalno stanje

 kineska mapa lica Izvor: Shutterstock

Naša lica pričaju cijelu priču našeg života. I kako se naši životi mijenjaju, mijenjaju se i naše crte lica, otkrivajući naša prošla iskustva kao i naše trenutno zdravstveno stanje. Vjeruje se da je čitanje lica počelo negdje u 6. stoljeću u Kini. Julie Civiello Polier, reiki iscjeliteljica i čitač lica mišljenja je da prema kineskoj metodi čitanja lica zvanoj "5 elemenata", lijeva i desna strana lica otkrivaju naš odnos sa ženskim i muškim dijelom osobnosti. Posebno valja obratiti pažnju na stanje vaše kože, odnosno njene glasnike - bubuljice, osip, ekceme, hiperpigmentaciju, rozaceju ili nove bore. 

Desna strana lica

Kada se kožne promjene pojave na desnoj strani lica, to može ukazivati na potrebu da sagledamo naš odnos s našom ženstvenom stranom. To može biti povezano s određenom osobom, poput naše majke, sestre, ali to može biti i naš odnos sa ženskom energijom. Ženska energija djeluje poput vode. Kada djeluje, blaga je i prilagodljiva i s lakoćom nalazi put do cilja, a da pritom nikoga ne povrijedi. Podrazumijeva vjerovanje vlastitoj intuiciji. Ženska energija se također može povezati s mjesečevim ciklusima i našim odnosom prema prehrani i brizi o sebi. Kožni glasnici na desnoj strani lica također su povezani s našim javnim, društvenim životom i karijerom. 

Lijeva strana lica

Kada su kožne promjene na lijevoj strani lica, to može ukazivati na potrebu da pogledamo naš odnos s muškim aspektom svoje osobnosti. One mogu ukazivati i na problem s određenom osobom, poput našeg oca, brata, partnera, ali to može biti i naš odnos s muškom energijom. Muška energija je planirana, namjerna i napreduje, ona je stvaralačka. Omogućava nam da preuzmemo odgovornost, donosimo odluke i poduzimamo akcije. Muška energija je također povezana s ciklusom Sunca. Problemi s kožom na lijevoj strani također mogu biti povezani s našim unutrašnjim svijetom, načinom na koji izražavamo svoje pravo ja, kako se zauzimamo za sebe. 

Karta lica i organa

Dok strane našeg lica mogu ukazivati na probleme koji se odnose na žensku i mušku energiju, specifično područje na kojem se pojavljuju svi kožni problemi također može biti povezano s unutrašnjim radom našeg tijela. Prema kineskoj metodi 5 elemenata, svako područje lica odgovara drugom organu. Pogledajte mapu!

Također, Julie Civiello Polier ukazuje na povezanost emocija i organa: 

Ljubav/Radost – srce
Tuga/očaj – pluća
Bijes – jetra
Briga – želudac
Pretjerano razmišljanje/prekomjerna odgovornost – žučni mjehur
Anksioznost – gušterača
Pretjerano razmišljanje – slezena
Strah – bubrezi
Problemi sa samopouzdanjem – štitnjača

Stvaranje harmonije

Da bi se stvorio sklad u našem unutrašnjem i vanjskom svijetu i da bi muška i ženska energija bile u ravnoteži, pomaže masaža lica. U kombinaciji s uljima koristite masažer ili roler za lice od rozenkvarca ili žada. Tako možete stvoriti jednostavnu meditativnu praksu koja vam omogućava da iscijelite svoje emocionalno, fizičko, mentalno i duhovno tijelo odjednom.

 Čitanje mape lica za bolje zdravlje Izvor: Shutterstock

Bore

Bore na gornjoj usni mogu imati veze sa želucem. Ako su vam dublje na desnoj strani gornje usne, to može biti da se držite nekih starih povreda s istaknutom ženom u svom životu. Najbolji rezultati postižu se svakodnevnom masažom. Obratite pažnju na disanje dok masirate lice, pokušajte se opustiti.

Bubuljice

Pogledajte mapu organa lica kako biste utvrdili koji je organ povezan s određenom bubuljicom. Na primjer, bubuljica na uglu usana može biti pokazatelj zatvora, jer je ovo područje povezano s debelim crijevom. Ako se ovaj prištić nalazi na desnoj strani vaših usta, to može biti trag da postoji nesloga ili jednostavno nešto što morate priznati ženskoj osobi u vašem životu ili sebi, ako se identificirate kao žensko. Emocionalno, debelo crijevo znači otpuštanje. Otpuštanje je često višeslojni proces, koji uključuje opraštanje, identificiranje korijenskog problema i preoblikovanje priče u nove obrasce vjerovanja, ako je potrebno, uz konzultaciju s terapeutom.

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija se često povezuje s tamnijim mrljama na koži koje se mogu javiti tokom trudnoće, pod većim utjecajem hormona. Čest je pokazatelj preplavljenosti količinom rasta i promjena koje se događaju u vašem životu u kratkom vremenskom periodu. Kod nekih ljudi se hiperpigmentacija mogu pojaviti kada je potrebno postaviti jasnije emocionalne granice.

Izvor: sensa.mondo.rs

Izdvojeno za vas...


Najnovije