Postoji pozitivna i negativna karma, a mi nismo u mogućnosti izbjeći iskustvo naše karme (točnije iskustava koje je naša duša namijenila proći u ovom životu). Ipak, postoje određene stvari koje možemo učiniti kako bismo se s njome lakše nosili. Evo sedam načina kako to učiniti:

Prihvatite odgovornost
Prvi korak ka iscjeljivanju loše karme je preuzimanje apsolutne i pune odgovornosti za to gdje se nalazimo u svom životu. Ponekad život može biti nepravedan, ponekad ga kontroliraju sile izvan naše kontrole, ali unatoč tome, mi smo jedini odgovorni za to kako ćemo se osjećati. Prihvaćanje odgovornosti je ono što pokreće proces iscjeljivanja. 

Znajte da se ne moramo pomiriti sa svojom karmom, odnosno predati joj se
Svaka stvar u našem životu događa se prema karmičkom zakonu. Sve što je učinjeno u prošlosti već je stvorilo svoj rezultat u obliku karme, tako da se odvija u našem životu u ovom trenutku. Međutim, iako su posljedice bile unaprijed određene, to ne znači da je naš život u potpunosti unaprijed određen, piše consciousreminder.com. Ono što igra temeljnu ulogu u oblikovanju našeg života je suočavanje s našom karmom. Ona je tu da bi nas naučila određenim lekcijama. Iskoristite ih za rast i napredak i ne predajte se ulozi žrtve. 

Napravite razliku između karme i svojih nepromišljenih postupaka 
Kada se poistovjetimo s karmom kroz koju prolazimo, znatno si otežavamo rješavanje situacije, odnosno karmi pripisujemo i naše postupke. Ukoliko se suočavate s nekom izazovnom situacijom, pokušajte je na čas promotriti kao objektivan promatrač, bez emocija. To vam može pokazati jasniju, širu sliku. 

Prestanite gomilati negativnu ili drugu, lošu karmu
Kad se nađemo u određenoj dubokoj situaciji iz koje bismo željeli izaći, moramo prestati s dubljim kopanjem po njoj. Najčešće se savjetuje da prošlost pokušate otpustiti. Lakše je reći nego učiniti, pomislit ćete. Najprije jasno osvijestite kako se osjećate, gdje se taj osjećaj manifestira u vašem tijelu. Dajte mu naziv, oblik, boju... A potom si postavite pitanje: Želim li se osloboditi ovog osjećaja? Možda na početku to neće biti lako, možda se želite i dalje držati za prošlost iz vama znanih razloga, ali svakodnevnim trudom i uranjanjem u taj osjećaj, postepeno ćete shvatiti da ga želite otpustiti. Tada vizualizirajte da to činite i da on, baš tog oblika, imena i boje kakvim ste ga opisali, nestaje iz vašeg tijela, uma, života... 

Pronađite korijen loše karme
Njezini korijeni su duboko u nama, u našem ponašanju u prošlosti. Oni su neprijatelji ili prepreke koje se nalaze u nama. Svojom voljom i namjerama u stanju smo uništiti svoje unutarnje neprijatelje, negativna uvjerenja i sve prepreke. 

Uklonite odnose i situacije koje podržavaju negativne cikluse
Dok živimo svoje živote, vjerojatno ćemo se naći u odnosima ili situacijama koje su ciklične i negativne. Moramo prekinuti te cikluse, inače će se oni nastaviti negativno odražavati na našu svakodnevicu. Trebali bismo mirno i bez emocija procijeniti što nam zapravo služi, a što ne. Vaša intuicija to već ionako zna, poslušajte je. 

Zamolite za oprost i oprostite drugim ljudima - ne osuđujte
Ponekad osjećamo ljutnju jer smatramo da nam je netko učinio nepravdu. Nastavit ćemo privlačiti negativnu karmu ili energije, sve dok imamo loše osjećaje prema nekome ili nečemu. Kako bismo prekinuli krug, moramo se osloboditi mržnje i ljutnje i pronaći mir u sebi.