Louise Hay jedna je od najpoznatijih motivacijskih govornica i autorica knjiga za samopomoć i osobni razvoj. Njene tehnike i alati za sretan život koristili su ljudi širom svijeta, a sada vam donosimo njeno objašnjenje kako da odbijemo negativnost iz života.

Za početak provjerite izgovarate li ove rečenice:

Ne želim biti debela.
Ne želim biti siromašan.
Ne želim biti star.
Ne želim živjeti ovdje.
Ne želim ovu osobu u svom životu.
Ne želim biti kao moj otac/majka.
Ne želim raditi ovdje.
Ne želim biti sam.
Ne želim biti nesretan.
Ne želim biti bolesna.

Sjećate se koliko ste se puta u životu fokusirali na ono što ne želite? Jeste li ste dobili što ste željeli? Vjerojatno ne. Što više negativnih misli imate, više negativnih stvarate u svom životu. Sve što vam u životu i u sebi do sada nije odgovaralo vjerojatno polazi isključivo od vas. Ono čemu najviše posvećujete pažnju postaje trajno u vašem životu. Zato se oslobodite negativnih misli i usmjerite pažnju na ono što zaista želite u svom životu. Svoje negativne izjave pretvorite u pozitivne: Vitka sam; Ja sam bogata; Zauvijek sam mlada; Selim se u odličan stan; Sa svima imam odlične odnose; Volim i ja sam voljen; Odličnog sam zdravlja.

Louise Hay 3
Facebook Louise Hay

Ono što mislite i govorite, odraz je vaših uvjerenja. Negativne izjave samo umnožavaju ono što ne želite. Fraza "mrzim svoj posao" neće vas odvesti nikuda. Fraza "Prihvaćam novi lijepi projekt" otvorit će nove kanale u vašem umu koji će zapravo učiniti vaš rad upravo takvim. Vaša podsvijest vam bespogovorno služi.