Zimski solsticij označava najdužu noć i najkraći dan u godini, a također označava i početak zime. Iako možda mislite da manje sunčeve svjetlosti i početak hladnog vremena nisu vrijedni slavlja, zimski solsticij zapravo se smatra iznimno važnim danom u mnogim kulturama i duhovnim praksama.

Zimski solsticij je upravo prilika da manifestiramo svoje želje i proširimo horizonte. Ovo je savršena prilika da razmislimo o našem putovanju tijekom protekle godine i vizualiziramo naše sljedeće korake.

Značenje zimskog solsticija
Kroz povijest, kulture diljem svijeta posebno su štovale zimski solsticij. Stručnjaci pretpostavljaju da su, primjerice, ljudi koji su izgradili Stonehenge namjerno poravnali ovaj golemi kameni spomenik sa zalaskom sunca na zimski solsticij – vjerojatno u ritualne svrhe.

Druge proslave zimskog solsticija obično su povezane s gozbom i provođenjem vremena s voljenima.

Zimski solsticij i razdoblje Jarca
Čak iu astrologiji, zimski solsticij je važan, jer se obično poklapa s početkom razdoblja Jarca. Jarce karakteriziraju proaktivnost i disciplina, zbog čega ove osobine mogu biti izraženije u ovom razdoblju.

Rituali zimskog solsticija
Zbog energije u Jarcu, ovo je odlično vrijeme da se usredotočite na svoju karijeru. Iskreno razmislite vidite li smisao u svom poslu. Osjećate li se usklađeno sa svojim poslom? Jeste li primjereno plaćeni? Osjećate li podršku na poslu? Zapišite svoje odgovore i počnite raditi planove za budućnost.

Kao najkraći dan u godini, zimski solsticij označava i početak putovanja prema duljim danima. Ovo je vrijeme kada se veselimo povratku više sunca, pa rituali često uključuju i paljenje svijeća.

Jedan od popularnih rituala je pisanje namjera. Napišite svoju namjeru na komad papira i zatim je bacite na svijeću. Dok se fokusirate na godinu koja je pred vama, pustite svoju namjeru da gori i pošaljite tu energiju u svemir.

Važan dio slavlja uvijek je bilo iskazivanje ljubavi prema voljenima. Ovo je sjajna prilika da pozovete prijatelje ili obitelj na večeru i još više se povežete jedni s drugima.

Povežite se sa sobom
Naravno, ne zaboravite se povezati sa samim sobom. Tema zimskog solsticija potiče nas na introspekciju. Ovo je idealno vrijeme da pogledate unutra i fokusirate se na ono što vam je u srcu.

Možete iskoristiti ovu energiju isključivanjem telefona, paljenjem svijeće i opuštajuće glazbe te jednostavno provođenjem kvalitetnog vremena sami sa sobom. Odvojite nekoliko trenutaka da duboko razmislite o sebi i svojoj prošlosti i zamislite što želite za svoju budućnost.

Izvor: bustle.com