Kraj godine koristimo da bi napravili planove za novu i često se pritom ne osvrnemo na onu koju ostavljamo iza sebe. Onu koja nas je dovela do toga da smo SADA ovo što jesmo. Samo prolazimo, ne uzmemo vremena da udahnemo, osjetimo, primijetimo, zagrlimo se i zahvalimo sebi, svome fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom tijelu. Ne nagradimo se. 

Idemo ovaj put napraviti onako kako bi krenuli da preuređujemo neki prostor. 

1.Sjednite i osjetite se. Osjetite tu osobu koja ste postali u godinu dana i uputite si riječi koje biste uputili svome dragom prijatelju. Postanite sebi prijatelj. Osjetite svih 365 dana u svome tijelu. Misli će vrludati, javljat će se unutarnji kritičar i unutarnji gonič. I njih prigrlite i pokažite im suosjećanje koje dajete prijatelju. I oni imaju svoju svrhu u vašem životu i korisni su kada ste ih svjesni i kada vladate njima.

Dubravka Fazlić
Privatni album Dubravka Fazlić, www.dubravkafazlic.com

2. Neki dani više od drugih ostavili su traga na vama. Primijetite kako su vas promijenili. Primijetite na koji način su vas ti dani izgradili.

3. Nešto želite izbaciti, ostaviti iza sebe nije vam više potrebno... Primijetite što vam intuitivno dolazi u svijest. Oprost, zahvala. Neke riječi utjehe ili podrške. Obrazac ponašanja, neko uvjerenje koje nosite dugo s vama i sada je vrijeme da ga ostavite. Poput nekog dragog predmeta koje stalno premještate po sobi i shvaćate da mu više nije mjesto tu, ali ga se ne želite riješiti jer je tako dugo s vama.

4. Sada osvijestite sve ono na što ste ponosni kada pomislite na sebe. Na neki projekt koji ste završili - koje ste vlastite resurese koristili dok ste ga radili. Neki događaj - kako ste se tada osjećali, što ste mislili o sebi? Neko nova situacija koja je od vas zahtijevala da izađete iz zone poznatoga, zauzmete se za sebe, postavite nove granice. Nabrojite 10 stvari koje volite na sebi.

Kada krećete s namjerom koju postavljate za sebe iduće godine osjetite svoje srce i za čim ono teži. Budite sebi najbolji prijatelj i probudite ljubav prema sebi. Zamislite gdje idete i kako ćete se osjećati kada je postanete svjesni u svome biću, svome tijelu. Igrajte se, kreirajte, budite fleksibilni. Ovo ste vi i ovo je vaš život i neka nova godina, neko novo vrijeme koje donosi mnoštvo novih prilika. 

Ja se radujem što ona donosi meni jer znam da ću u njoj pristupiti sebi i poslovima na jedna sasvim novi način, onaj koji mi je na kraju prošle bio nezamislliv. Nježno i sa vjerom i ljubavi u sebi i prema sebi uplovite u posljednje dane ove godine i narednu godinu.