Mi smo toliko više od našeg uma. U našem tijelu krije se izvor mudrosti u kojem leži ljubav prema sebi. Početna točka života, stvaranja, bivanja. Dozvolite si osjetiti cijeli svijet emocija i senzacija koji se krije u vama. Neistraženo carstvo mudrosti, znanja i intuicije. Sve ste to vi. Kako biste se povezali sa sobom potrebno si je najprije dozvoliti nježnost. To je ponekada izazovno jer nam velika količina ograničavajućih misli prolazi kroz glavu. Na ovaj način stvarate potrebu da čekate kako bi se ostvarile najbolje okolnosti koje bi ispunile vaše očekivanje. Uskraćujete si brojne mogućnosti.

Razmislite:
Čime se najviše ponosite kada pomislite na sebe?
Što vas raduje?
Što vas zabavlja i opušta?
Što vas čini boljim osobom?
Što bi se dogodilo da upravo ovog trenutka prihvatite sebe takvi kakvi jeste?
Koje promjene i mogućnosti bi vam bile nadohvat ruke?

Dubravka Fazlić
Privatni album Dubravka Fazlić, www.dubravkafazlic.com

Povezati se s osjećajem ljubavi za neke od nas (čitaj ja nekada) bili je izuzetno teško, ali postoji način da se zaobiđe prepreka i osjeti ljubav.

Vježba:
Pomislite na osobu ili životinju koju volite i razmislite o njenim o njenim vrlinama, što je na njoj dobro. Što volite na toj osobi. Osjetite kakav je to osjećaj kada na ovaj način gledate i osjećate tu osobu ili životinju. Osjetite kakav osjećaj u tijelu su proizvele misli koje ste imali.

Kada ste spremni, vizualizirajte ili osjetite sebe nasuprot sebe i razmislite o svojim vrlinama. Što je to dobro na vama? Što volite kod sebe? Osjetite kakav je to osjećaj kada na ovaj način razmišljate o sebi. 

Što god da osjetili sasvim je u redu. Ovo su prvi koraci povezivanja s ljubavi prema sebi. Što više vježbate, lakše će vam biti. Kakvi god osjećaji da se pojave primijetite ih nježno i otvoreno. Radite vježbu svakodnevno. Osjetite. Zapišite. Primijetite promjene. Osjetite ih na sebi i osjetite sebe. Jer vi ste važni. Vi ste najvažnija i jedina osoba s kojom provodite vrijeme stalno, bez izuzetka. Ne isključujete sebe, ne odbacujte se. Potrebni ste sebi više nego što ste potrebni drugima.