Godine i zrelost sa sobom donose i značajno iskustvo. Postajemo svjesni mnogih stvari u životu – koliko briga lako prolazi, koliko je važno ne zanemariti svoje potrebe, kojim ljudima trebamo vjerovati, a kojima ne, tko zaslužuje našu pažnju itd. Pisac Dale Carnegie istaknuo je 3 zaključka o životu koji se obično mogu uočiti kod zrelih ljudi:

1.Kako se nositi s melankolijom i apatijom? Zaposlite se. "To je jedan od najučinkovitijih lijekova na svijetu."

Kada smo angažirani u svojim ciljevima, ambicijama, tad smo posvećeni stvarima koje volimo i koje su nam vrijedne, smanjuje se rizik od apatije i neraspoloženja. Uključite se u bilo koju aktivnost, okupirajte ruke i glavu nečim korisnim. Čineći to, ne samo da ćete se osjećati odgovornim i osjećati neku vrstu uključenosti u svijet oko sebe, već ćete također spriječiti da vam nepotrebne i varljive misli ispune um.

2.Analizirajte svoje greške! "Ako vam život donese limun, napravite limunadu."

Kakav god problem da se pojavi, morate razumjeti njegov uzrok, razmotriti situaciju i pokušati pronaći rješenje. Ovo je puno bolji put od negativnih misli i briga. kada se pojave izazovi, pronađite svjetliju perspektivu i moći ćete puno lakše djelovati.

3. Budite oprezni s ljudima."Ne boji se neprijatelja koji te napadaju, boji se prijatelja koji ti laskaju."

Potrudite se u svakoj komunikaciji biti otvoreni i u svaki odnos ulaziti s čistim namjerama, a isto očekujte i od drugih ljudi. Okružite se iskrenim i pozitivnim ljudima, onima koji vas vole, podržavaju i potiču na razvoj. Distancirajte se od toksičnih ljudi i jasno im pokažite da ne želite sudjelovati u njihovoj igri.

Izvor: sensa.mondo.rs