Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRI RIJEČI KOJE MOŽETE REĆI NEKOME TKO VAS JE UVRIJEDIO: Drugi ne smiju imati kontrolu nad vašim raspoloženjem

Bez obzira na to tko vam je dao negativan komentar, ne zaboravite da mu ne smijete dopustiti kontrolu nad vašim raspoloženjem

 žena Izvor: Shutterstock

Kada se prijatelj našali na vaš račun ili vas "duhovito" uvrijedi, teško je znati što učiniti. Ako se ponašate kao da vas komentar nije uvrijedio, može izazvati još sličnih uvreda. Kako se ponašati u takvim situacijama najbolje zna stručnjakinja za obrasce ponašanja, koja se školovala na Harvardu - Sarah Jane Ho.

Osnivačica je Instituta Sarita, škole koja se fokusira na društvene konvencije, i zvijezda je Netflixove emisije Pazi na svoje ponašanje, gdje pomaže mladima naučiti bonton i kako se ponašati u određenim situacijama.

Ako se nađete na udaru drske primjedbe, možete joj se suprotstaviti ljubaznošću i samo jednim pitanjem.

"Jesi li dobro?"

"Ako mi prijatelj kaže nešto loše, obično podignem pogled i kažem: 'Jesi li dobro?'", kaže Sarah. Te tri riječi mogu signalizirati da čak i ako uvredu ne shvaćate osobno, nije vam se ni svidjela. Bitan je i ton, naglašava Sara. Kada kažete: "Jesi li dobro?" nemojte biti kratki i oštri. Koristite prijateljski ton.

"Često se osjećam kao da, kada su ljudi nepristojni, najbolje je ne reći ništa", kaže ona. Bez obzira na to tko je dao negativan komentar, ne zaboravite da mu ne smijete dopustiti da kontrolira vaše raspoloženje. "Najveća moć je pokazati da druga osoba nema moć nad tobom", rekla je Sarah, prenosi cnbc.

Izdvojeno za vas...

Najnovije