Natalie Portman (42) američka je glumica izraelskih korijena koju smo gledati u brojnim poznatim filmskim djelima, a posebno je zapaženu ulogu igrala u filmu Crni labud. Osim po glumačkom talentu, poznata je i po aktivizmu i zdravom načinu života koji svakodnevno prakticira. 

U nastavku donosimo 3  navike Natalie Portman koje je čine zdravijom i ispunjenijom, piše Well+Good.

1. Barem jedan veganski obrok može napraviti veliku razliku
'Kada bi svi izbacili meso, mliječne proizvode i jaja iz jednog od svojih obroka dnevno ili iz jednog dana u tjednu to bi imalo tako velik utjecaj na okoliš i na to koliko životinja živi u teškim uvjetima', kaže Natalie Portman. Većini ljudi je teško iznenada promijeniti sve loše prehrambene navike, ali to uopće ne morate učiniti na taj način. Ako smatrate da jedete previše mesa i mesnih proizvoda, dobra bi opcija bila uvesti promjenu u rutinu. Zamijenite jedan klasičan ručak s veganskom opcijom i uživajte u svježem voću i povrću.

2. Društvene mreže mogu biti itekako otrovne
Glumica misli da su društveni mediji potpuno otrovni i posebno je pažljiva kada ih koristi. Iako je danas teško zamisliti našu svakodnevicu bez posjećivanja određenih društvenih medija, doziranje je ključno. Odredite si optimalan vremenski period koji ćete utrošiti na neku od društvenih mreža i pokušajte imati posebno vrijeme u danu kada ih konzumirate.

3. Tjelesna aktivnost iznimno je važna
Iako kaže da može izvesti samo dvije piruete, Portman smatra da će uvijek voljeti ples. 'Mislim da je sjajno što je sve više baleta izloženo većoj publici. Postoje sjajni umjetnici i sportaši, a ono što ti profesionalni plesači mogu učiniti je tako nevjerojatno i trebalo bi biti dio pop kulture', kaže ona. Nije važno koja vrsta fizičke aktivnosti vam najviše odgovara, čak je i lagana šetnja bolja opcija od sjedenja pred televizorom. Pokrenite se jer fizička aktivnost važna je za naše cjelokupno zdravlje!