Ovaj vikend sam imala Zoom konferenciju sa svojim kolegama iz ATL Europe (Udruženje transformacijskih lidera Europe), a na njemu nam je svjetski poznata feng shui majstorica Marie Diamond govorila o godini drvenog zmaja - ona je ujedno i jedna od mojih feng shui učiteljica.

Ovom vam prilikom želim prenijeti što nam je sve Marie Diamond tumačila o energiji drvenog zmaja koja počinje 10. veljače 2024. godine pa će ovaj tekst većinski biti o tome što nam je Marie govorila, kao i mojih dodataka i interpretacija.

Prije nego krenemo u tumačenja značenja energije zmaja, važno je napomenuti da po feng shui postavkama letećih zvijezda ove godine ulazimo u novi dvadesetogodišnji ciklus, i to ciklus broja devet koji spada u energiju vatre. Kako u feng shuiju postoji devet ciklusa i svaki je u trajanju od 20 godina, narednim dvadesetogodišnjim ciklusom ćemo zatvoriti jednu eru od 180 godina, te nakon 2044. godine započeti novu eru. Ovaj je ciklus završni u jednoj eri od 180 godina i imat ćemo završno rasvjetljavanje svega što nije dobro da bude očišćeno energijom vatre i svijetlosti kako bismo iz tog raščišćenoga mogli stvoriti novu eru. Vatra je simbol svijetlosti, duha, duše, pročišćenja i pozitivne energije tako će nam ova era donijeti svjetlost i bit će puno više vidljivo ono što je bilo skriveno. Žensko će vodstvo u poslu, kao i suradnje biti vrlo jake.

Sada prelazimo na objašnjenje energije zmaja. Zmaj je jedina 'životinja' koja se nalazi u sva četiri elementa: vodi – može plivati, zemlji – hoda po zemlji, zraku – leti i vatri – izbacuje vatru. Dakle, usklađen je sa sva četiri elementa: zemljom, zrakom, vatrom i vodom. Time je vrlo moćan i osebujan pa je zanimljivo kako baš sa zmajem krećemo u novi dvadesetogodišnji ciklus vatre.

Ove godine možemo očekivati da će skriveni segmenti, tajne, laži i manipulacije izaći na vidjelo, jer će biti rasvijetljeni. Do tog izlaska na površinu može doći kroz krizu, poput vulkana.

Ovo je odlična godina za ekspanziju, širenje i ostvarivanje velikih ciljeva – naprosto ćemo poletjeti! Pitate li se često kroz godinu: 'Kako mogu još više narasti?' Velike su mogućnosti za duple prihode, odnosno duplo sve dobro što želite - narasti i proširiti se u kontekstu svojih kapaciteta, rasti kao osoba, proširiti svoje usluge/proizvode i slično. Bitno je učiniti svoj dio, ući u energiju koja govori: 'Moguće je!'

Također, bitno je sloboditi svoju strast, jer zmaj i energija vatre označava strast. Zapitajte se što vam stvara entuzijazam. Dobro je pitati se kojeg kapaciteta je vaša vatra – je li riječ o malenoj ili velikoj vatri?

Simbol zmaja ujedno je drvo hrasta. To je vrlo moćno drvo koje je snažno iz razloga jer je vrlo duboko ukorijenjeno, a korijeni su ujedno simbol strukture što možemo prenijeti i na vlastiti život. Bitno je imati strategiju pa se dobro preispitajte koja je vaša strategija u životu ili poslu?

Zmaj je društveno biće koje se druži s drugim zmajevima, tako će ove godine biti bitno družiti se s članovima obitelji ili prijateljima koji su na vašoj frekvenciji. Zmajevi su i znatiželjni, tako ćemo i mi imati tendenciju učiti nove stvari.

Zmaj svojim letom i hodom po zemlji simbolizira spoj neba i zemlje što također predstavlja spoj 3D zemaljskog i 5D spiritualnog svijeta.
Povezati se sa zemljom uvijek je bitno, a nekako naglašenije u ovo doba godine pa imajte na umu više kupovati organsku hranu i staviti fokus na planetu Zemlju, te se više otvoriti učenjima o duhovnosti. Puno bi se novih rješenja moglo realizirati ove godine.

Kako je zmaj vatren, on predstavlja ljepotu i strast pa ćete možda imati želju obnoviti svoju izgled bilo kroz oblačenje, frizuru ili oboje. Zmaj se voli pokazivati i vrlo je ponosan pa će i nama biti bitno pokazati svoju ljepotu.

Naravno, nije svima jednako. Nekim će kineskim horoskopskim znakovima ova godina donijeti ogromnu ekspanziju, a pogotovo osobama rođenima u energiji konja i pijetla. Nekima će se povećati financijski prihodi i više će putovati, a riječ je o osobama rođenim u energiji zmije. Za druge će ovo biti godina duhovnog rasta, a uz to vjerojatno i izazovnija – i to baš osobama rođenima u energiji zmaja, a neki će trebati biti pažljiviji – osobe rođene u energiji ovce. Imajte na umu, sve ovo je vrlo individualno.

U osnovi energija godine zmaja ima jako pozitivnu energiju i to će se prilično jako osjetiti na različitim životnim poljima.

Što nam donosi godina drvenog zmaja 10 veljače 2024
Privatni album Nikolina Balenović, www.sretanzivot.hr

Ako biste željeli imati osobno feng shui savjetovanje s Nikolinom, slobodno joj se javite na nikolina@sretanzivot.hr