Željka Fordren Jambrešić učiteljica je makrobiotičkog kuhanja, stilistica hrane i autorica brojnih zdravih i ukusnih recepata u Sensi i Sretnoj hrani. Naša vjerna suradnica od početka, Željka je osoba koju je zaista vrijedno i inspirativno imati u blizini...


Kako se relaksirate, odnosno kako se borite protiv svakodnevnog stresa?
Crtanjem.

Što prvo pročitate u Sensi?

Sensu prvo prelistam, ali odnedavno najviše me veseli nova kolumna Kornelije Benyovsky Šoštarić o vrtlarstvu.

Što vas inspirira za rad u Sensi?
Volim čitati blogove o hrani, ima ih nekoliko s dobrim fotografijama. Također, obožavam prelistavati kuharice i časopise o hrani. U posljednje vrijeme posebno me inspiriraju filmovi gdje jednu od glavnih uloga igra naravno - hrana.

Omiljeni editorijal koji ste napravili za Sensu i Sensa Sretnu hranu?
Doručak, brunch, Indija, Maroko -  uh teško se odlučiti!
Pogledajte ih na:

http://www.sensaklub.hr/clanci/brzi-recepti/brunch

http://www.sensaklub.hr/clanci/sa-svih-strana-svijeta/indija

Koji vas okus podsjeća na sreću?
Na sreću me podsjeća miris i okus svježeg domaćeg kruha. Kad god stignem, pripremam ga svojim ukućanima.

Kad nemate mnogo vremena za kuhanje, koje vam je omiljeno brzo (a zdravo) jelo?
Povrće iz woka s japanskom soba tjesteninom. Za petnaest minuta imam kuhan neobično ukusan i cjelovit obrok.

Bez koje tri namirnice ne biste mogli živjeti?
U zimskom periodu ne mogu bez čaja od đumbira, bundeve i smeđe riže.