Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnje odluke koje traju

Koliko ste puta donijeli novogodišnju odluku i već sredinom siječnja odustali od nje? Poznati američki zen-bloger Leo Babauta savjetuje kako što lakše ostvariti one novogodišnje odluke kojih se baš i ne pridržavamo sa smiješkom

žena božić Izvor: Mare Milin

Prema njegovim savjetima, prvo postanite svjesni onoga što vas ometa i u što „bježite“. Primjerice, željeli ste se upisati u teretanu ili početi peći bezglutenski kruh, ali ste se radije uhvatili pospremanja nereda u kući, odgovaranja na šefove e-mailove ili čitanja članaka na internetu, i na kraju ste bili preumorni za trčanje na pokretnoj traci ili kuhanje.

Kada osvijestite koje vas stvari ili osobe ometaju u ostvarenju cilja, možete im se lakše oduprijeti. Postavite se kao profesionalac, obavljajte ono što ste zacrtali kao da vam je to posao, ali ne onaj zamorni koji odrađujte za plaću, nego kao da vam je to životni poziv, ono što volite raditi. Pri tom budite koncentrirani, jasno odredite ono što želite postići taj dan, sljedećih tjedan ili mjesec dana.

Vjerojatno nećete moći ostvariti sve odluke odjednom, zato radije obavljajte jednu po jednu, prema prioritetu. Prije nego što počnete pretvarati svoje želje u stvarnost, posljednji Babautin savjet je da dobro razmislite o svojoj motivaciji, zbog čega je to što želite postići važno za vas. Ako vam motivacija nije u skladu s onim što duboko u sebi osjećate da je ispravno, teže ćete nadvladati otpor, a možda bi bilo dobro da od takve odluke i odustanete.

Tagovi

Najnovije