Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elizabeth Gilbert – moja najbrža metoda samopomoći

Jednostavno, a tako moćno! Sve što vam treba je staklenka, papir i olovka. Staklenku sreće prva je svijetu predstavila američka spisateljica Elizabeth Gilbert, nazvavši je 'gotovo apsurdno jednostavnom metodom samopomoći'

 staklenka sreće Elizabeth Gilbert Izvor: Profimedia/Shutterstock

"Svaki dan, na kraju dana, uzmem komad papira (kut telefonskog računa ili dio starog popisa poslova koji moram obaviti) i napišem na njemu najsretniji trenutak tog dana, uz datum. Preklopim papir i stavim ga u staklenku. I to je to", objašnjava svojumetodubilježenja uspomena Elizabeth Gilbert, koja je tisuće ljudi diljem svijeta potaknula da čine isto.

Kad poželi, zaviri u staklenku, izvuče papirić i razveseli se. Papirići služe kao podsjetnici na male, dragocjene trenutke koji, kaže, u isto vrijeme osiguravaju užitak i utjehu u danima kada je teško. To ne moraju biti velike stvari. Svaki je naš dan satkan od toliko mnogo malih sretnih trenutaka, a mi na njih često zaboravljamo. Pogotovo kad nam se dogode oni teški, naporni dani. Tada zavirite u svoju staklenku u koju ste vrijedno skupljali lijepe uspomene i trenutke sreće i razveselite se u sekundi! Podsjetite se na trenutke koji životu daju smisao i vrijednost.

 staklenka sreće Elizabeth Gilbert
staklenka sreće Elizabeth Gilbert
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Najnovije