Nakon 17 sekundi negativni (ili pozitivni) niz se nastavlja

Je li vam se ikada dogodilo da ujutro sve krene nizbrdo, kao da se na prvi negativni događaj lijepi i drugi i treći, a vi cijelo vrijeme mislite kako vam danas, eto, baš ništa ne ide od ruke? Ujutro ne možete pronaći haljinu koju ste željeli odjenuti, prolijete kavu, krećete na posao, kasnite i onda još ne možete pronaći parkirno mjesto, dolazite u ured, a tamo vas očekuje bijesan šef...

Pravilo od 17 sekundi objašnjava zašto nam se takav niz događa. Nakon 17 sekundi na našu prvu misao o nekoj situaciji, događaju ili temi lijepi se druga misao, pa nakon sljedećih 17 sekundi treća i tako dobivamo niz bilo pozitivnih bilo negativnih misli.

Misao kraća od 17 sekundi nema snagu, no kad se stalno vraćamo na istu misao, održavajući je barem 68 sekundi, ona postaje dominantna i potom doživljavamo poklapanja s njom jer dominantna misao privlači upravo takve događaje u život.

Kreatori ljepše stvarnosti

Dakle, uhvatite li sami sebe u negativnom razmišljanju, shvatite da je moguće da će se takve misli i realizirati i pokušajte ih zaustaviti. Za početak duboko udahnite i u sebi brojite od 17 prema 0. Nakon što ste se negativne misli riješili, zamijenite je pozitivnom, npr. 'Sve je dobro i bit će dobro' ili bilo kojom drugom koja u vama izaziva mir. Negativan slijed događaja će se zaustaviti.

Dobro je što isto vrijedi za pozitivne misli. Razmišljate li o nečemu što želite, u 68 sekundi formira se neuronska veza i stvara se čvrsta misao. Ta misao proizvodi emocije koje utječu na dolazak onoga što želimo u naš život.

Tako uz malo vježbe praćenja svojih misli i emocija, možemo postati pravi kreatori ljepše stvarnosti.