Bambus je dekorativna biljka popularna u feng shuiju zbog moćne energije koju širi prostorom u koji je postavljena. Riječ je o biljci koja vrlo brzo raste i djeluje čvrsto i stabilno. Njegova stabljika je šuplja, što simbolizira otvoreno, ponizno srce. 

Bambus je također simbol sreće i dugovječnosti, a ova biljka je povezana sa svih 5 elemenata, što je čini jednom od vodećih biljaka za privlačenje i napredak u feng shuiju. Drvo - same biljke, Zemlja - kamenje koje se koristi za rast biljaka, Voda - voda s kojom rastu biljke, Vatra - predstavljena crvenom trakom koja se često vezuje za njih, Metal - staklena posuda u kojoj držite bambus. Ako je to keramička posuda, treba sadržavati nešto metalno ako se koristi, kao što je novčić ili figurica.

Gdje staviti bambus u domu kako bi on djelovao? Ova biljka također privlači obilje. Da biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika bambusa u kut bogatstva u vašem domu. Da biste pronašli kut bogatstva, stanite na prednji ulaz svog doma ili sobe i locirajte krajnji lijevi ugao. Postavite svoj sretni bambus ovdje s namjerom da nastavite rast i širenje vaših financija.

Postavljanje sretnog bambusa u kut odnosa može pomoći u podršci vašoj namjeri da uspostavite harmoničan odnos između vas i vašeg sadašnjeg ili budućeg partnera. Da biste pronašli područje odnosa u vašem domu, stanite na ulazna vrata i locirajte krajnji desni ugao svog doma. Također, možete pronaći područje odnosa u vašoj spavaćoj sobi tako što ćete stajati na vratima spavaće sobe i locirati krajnji desni ugao sobe. Postavite vazu s vodom u ovo područje s dvije stabljike sretnog bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera. Najbolje je ako su dvije stabljike slične veličine, što simbolizira uravnotežen odnos između vas i partnera.

Sretni bambus je povezan s elementom drveta, koji predstavlja rast, nove početke i obiteljsku harmoniju. Pokušajte staviti bambus blizu ulaza u svoj dom da biste unijeli bilo koji od ovih aspekata u svoj život. Ulazak u vaš dom je način na koji energija dolazi u vaš život, tako da je ovo sjajno područje za aktiviranje lijepih vibracija bambusom.

U feng shuiju, vaš stol predstavlja vašu karijeru, posao i vaš životni put. Ako vam je potreban veći rast u vašem poslu, sretan bambus na vašem stolu može vam pomoći da inspirirate rast i proširenje u vašoj karijeri.

Kako će bambus reagirati i na energiju u vašem domu i što može privući, ovisi i od broja bambusa koje imati u domu:

  • Dvije stabljike predstavljaju ljubav.
  • Tri stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dug život.
  • Pet stabljika predstavlja područje života koje utječe na bogatstvo.
  • Šest stabljika predstavlja sreću i bogatstvo.
  • Sedam stabljika predstavlja dobro zdravlje.
  • Osam stabljika predstavlja rast.
  • Devet stabljika predstavlja veliku sreću.
  • Deset stabljika predstavlja savršenstvo.
  • Dvadeset i jedna stabljika predstavlja moćan blagoslov.