Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SELO MAZZEO NA SICILIJI KRIJE PRAVO BLAGO: Zavirite u čarobni viseći vrt nadomak mora

Autor Karmen Miletić

Danas vas vodimo na jedno posebno mjesto - viseći vrt na Siciliji

 Vrt na Siciliji Izvor: Profimedia

Sicilija nas ne prestaje oduševljavati svojim ljepotama. Toliko je mjesta na ovom otoku koja čuvaju tajne i jedinstvene kutke. Danas želimo stati na istočnoj obali ove regije, u malom selu Mazzeo, vrlo popularnom primorskom mjestu zbog svojih plaža. Glavna ulica s drvoredima puna je hotela, živahnih barova i restorana koji poslužuju jela od morskih plodova. 

Naravno, ljeti se ova mjesta pokazuju u svom najvećem sjaju, ali ni u ostalim godišnjim dobima ne manjka atrakcija, možda za kratki izlet ili šetnju obalom.

Mazzeo je, naime, poznat po visećem vrtu koji je 2019. godine zauzeo prvo mjesto na natjecanju "Izlozi, balkoni i terase u cvatu", koje organizira općina Taormina. Gledajući fotografije, nije teško pogoditi zašto.

Biljke, o kojima se dobro brinu stanari ove posebne zgrade, savršeno se uklapaju u kontekst. Svojom zelenom bojom stvaraju spektakularnu i jedinstvenu atrakciju. Svatko tko prvi put vidi ove fotografije pita se postoji li uistinu takvo mjesto - a odgovor je da! Ljepota sicilijanskih vrtova uvijek je bila izvor inspiracije.

 Vrt na Siciliji Izvor: Profimedia

 Vrt na Siciliji Izvor: Profimedia

 Vrt na Siciliji Izvor: Profimedia

Izdvojeno za vas...

Najnovije