Kao i ostali citrusi, mandarina je bogata vitaminom C koji sprečava nastanak bora, neutralizira slobodne radikale i ublažava fotooštećenja na koži. Ali to nije njezina jedina snaga. Eterično ulje mandarine, koje se dobiva hladnim prešanjem kore zreloga ploda, zaustavlja stvaranje melanina, tamnog pigmenta odgovornog za nastanak pjega na koži, pa se mahom koristi u proizvodima za izbjeljivanje smeđih mrlji.

Ovo narančasto ulje, zahvaljujući regenerativnom djelovanju, pomaže ublažiti ožiljke od akni i strija. Zbog umirujućih karakteristika koristi se za ublažavanje crvenila na koži, a zahvaljujući pročišćujućim svojstvima (otvara začepljene pore) i sposobnosti balansiranja sebuma voli ga i masnija koža. Povrh svega, ulje mandarine poboljšava cirkulaciju i protok limfe, pa je čest sastojak preparata za tretiranje celulita.

Iskušajte: Hidratantna krema Mandarin, 460 kn, John Masters Organics; Ulje protiv strija s mandarinom, 109 kn, Nikel; Noćna anti-ageing krema od jasmina i mandarine, 450 kn, Eminence; Aromessence Mandarine, serum za zaglađivanje s mandarinom, 320 kn, Decléor