Jasmine Hemsley kroz svoju dnevnu rutinu govori o blagodatima struganja jezika, mućkanja ulja i slanih kupki:

5.30 Jutarnja rutina mi je jako važna. Prema ajurvedi, dan treba započeti struganjem jezika, što i činim, kako bih s njega odstranila bakterije. Najbolje je koristiti poseban strugač jezika, napravljen od srebra ili nerđajućeg čelika, ali možete ga strugati i običnom žličicom. Zdrav i čist jezik je mekan i ružičast.

5.45 Ovo je vrijeme kad uzimam sezamovo ili kokosovo ulje. Držim ga u ustima i mućkam dok se tuširam. Izvlači bakterije i pomaže razgraditi plak.

6.00 Vrijeme je za deset minuta istezanja ili joge. Ovisno o rasporedu, meditiram uz neku vođenu meditaciju s YouTubea 10 ili 20 minuta.

6.30 Nanosim na lice isključivo prirodnu kozmetiku. Moje je pravilo kupiti tri skupe stvari i koristiti ih umjereno. I sapun mora biti prirodan, nikad ne koristim gel za tuširanje.

7.00 Doručak je uvijek lagan, poput kaše od heljde ili pirjanih jabuka s klinčićima i cimetom (jelo izvrsno za crijeva).

9.00 Nedavno sam počela prakticirati Pomodoro tehniku koja mi pomaže da se bolje usredotočujem na zadatke i budem produktivnija (dobila je ime po jednostavnom kuhinjskom pomagalu, brojaču vremena ili tajmeru, u obliku rajčice). Pomodoro uključuje postavljanje mjerača vremena da zvoni svakih 25 minuta kao podsjetnik na pauzu. Radim bez prestanka dok timer ne zazvoni, odmorim se tri minute (provjerim Instagram ili pristavim kuhalo za vodu), a nakon svaka četiri 'pomodora' uzimam duži odmor od oko 15 do 30 minuta.

11.00 Ako osjetim stres, odlazim do kuhinje i skuham si čaj. Provjerite možete li samo stajati uz kuhalo za vodu dok ne završi, i ne raditi ništa drugo. Okusite čaj, pijte ga, osjetite teksturu. Vratit ćete se za radni stol obnovljene energije.

13.00 Ako jedem sirovu hranu, to je u podne kad mi je probava (u Ayurvedi nazivana Agni) na vrhuncu. Kad putujem ili se osjećam iscrpljeno, uzimam probiotike, vitamin C i dodatak prerani melatonin.

18.00 Volim večerati juhu. Najbolje je ne večerati prekasno. Ako se probudite u dva sata ujutro, to je vjerojatno zato što ste legli s neprobavljenom hranom u želucu.

19.00 Bavim se lončarstvom i razmišljam kako u mom životu ništa nije savršeno, ali sam s time sasvim u redu.

21.00 Prije spavanja volim se opustiti u kupki sa solima. Imam puno maski za oči, ali nemam problema sa spavanjem, jednostavno mi se čine ugodnima i blokiraju gradska svjetla.

Izvor: marieclaire.co.uk