Umanjuje natečenost i tamne podočnjake

Banane su poznate kao voće s mnogo kalija koji može pomoći u hidrataciji i spriječiti zadržavanje tekućine u koži zbog čega je odličan za smanjenje natečenosti i vrećica oko očiju. Osim toga, banane se također mogu pohvaliti i vitaminima C, E, B i A, antioksidansima koji mogu neutralizirati slobodne radikale i posvijetliti kožu. 

Kako napraviti masku 

Prema savjetu doktorice obiteljske medicine Bindiye Gandhi, dovoljno je utrljati zgnječenu bananu na područje oko očiju - umirit će i posvijetliti podočnjake. A možete se odlučiti i za trik Terri Mlotek koji uključuje koru banane:

"Bijela vlakna s kore banane ostružite žlicom. Vlakna pomiješajte s aloe verom; ako je nemate kod kuće, iskoristite omiljenu hidratantnu kremu. Dobivenu masku natapkajte ispod očiju i ostavite da stoji od pet do deset minuta prije nego što dobro isperete mlakom vodom", savjetuje Terri Mlotek. 

Helena Malogorski: Kako napraviti aloe vera gel

Napomena: bez obzira koji recept odaberete, svakako koristite samo banane iz organskog uzgoja jer ne želite nanijeti na kožu potencijalno nadražujuće pesticide.