Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blogerica Ivana Šušnja: 3 savjeta za ljetnu njegu kože

Ljubav prema kozmetici ove mlade žene prepoznali su mnogi i trenutno je jedna od najčitanijih hrvatskih blogerica. Za nas je pripremila tri najvažnija beauty savjeta za ljeto, a to su: priprema organizma, zaštita od štetnosti sunčevih ...

 Ivana Šušnja, blog Anaviglam Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Za početak bih istaknula pripremu iznutra, tako da se na vrijeme započne koristiti beta karoten koji potiče stvaranje melanina i neutralizira djelovanje štetnih slobodnih radikala pa time smanjuje negativan učinak sunčevih zraka. Beta karoten djeluje kao antioksidans i jača imunitet te je od velike pomoći ukoliko patite od alergija na sunce kao ja.

 Ivana Šušnja, blog Anaviglam

Ivana Šušnja, blog Anaviglam
Izvor: Profimedia/Shutterstock 2. Nadalje, ne mogu dovoljno istaknuti važnost korištenja krema sa visokim zaštitnim faktorom. Prošle godine suočila sam se sa svojim najvećim beauty strahom, a to su hiperpigmentacijske mrlje. Štetu sam sanirala posljednjih godinu dana i uspjela riješiti problem, ali na žalost nisu svi toliko sretni. Osim problema s pojavljivanjem mrlja pretjeranim izlaganjem sunčevim zrakama dolazi i do prijevremenog starenja kože. Mrlje i bore donekle možete ukloniti dermatološkim zahvatima, no na teksturu kože više ne možete utjecati.

Zbog navedenih razloga iznimno je važno tokom čitave godine kožu štititi kremama za zaštitu od sunca s odgovarajućim zaštitnim faktorom. Smatram da oštećenja uzrokovana sunčevim zrakama nisu nešto što bismo trebali olako shvaćati i stoga je bitno koristiti visoki zaštitni faktor tokom čitave godine te posebnu pažnju obratiti na odabir onih koje koristimo ljeti.

3. U toplijim mjesecima koža se isušuje zbog izlaganja suncu pa je bitno povesti računa o hidrataciji u smislu da unosimo dovoljnu količinu tekućine u organizam, da kožu hranimo izvana te obratimo pažnju i na njegu kose. Kako bi koža i kosa bili adekvatno nahranjeni, prema mom iskustvu, najbolje su se pokazala različita ulja. Neovisno koristili li neka skupa i popularna ulja ili pak ona koja su nam pristupačna iz svakodnevnog života, vaša koža tijela i lica te kosa će vam biti zahvalna jer one blagodati koje ulje može pružiti ni jedna krema ne može zamijeniti.

Tagovi

Najnovije