1. Odjenite ono u čemu se odjećate ugodno 

Priprema je pola posla, a oblačenje odjeće za jogu u kojoj se osjećate ugodno zaista vas može uvesti u raspoloženje za kretanje. Ako se ne osjećate nadahnuto, razmislite o ulaganju u novi set odjeće za vježbanje; sportski grudnjak i tajice toliko udobne da ih i ne osjećate tijekom vježbanja. U trgovinama pronađite nešto u ćemu se osjećate dobro, nešto što ćete rado obući, nešto što vas inspirira bojama i dizajnom. Odjeću složite pored svoje prostirke ili uz krevet ako vam je cilj vježbati ujutro. 

2. Izađite na svjež zrak ili otvorite prozor 

Ponekad je promjena okruženja sve što vam treba kako biste se nanovo inspirirali. Ukoliko vam to vrijeme dopušta, otiđite u park ili na plažu, vježbajte uz izlazak ili zalazak sunca. Kad izađete iz kuće, lakše ćete se posvetiti vježbanju bez ometanja, maknut ćete fokus s laptopa, kućnog ljubimca ili bilo koje druge stvari koja vam u domu može odvraćati pažnju. Ako ne možete izaći van, razmislite o otvaranju prozora kako biste pustili povjetarac u svoj prostor. 

Ukočen i bolan vrat? Ovih 13 laganih vježbi će vam donijeti trenutnu ugodu

3. Pozovite prijatelje 

Komunikacija s prijateljima potiče odgovornost i čini stvari malo zabavnijima. Kada imate dogovoreno vrijeme i mjesto, bilo da je to virtualno ili uživo, veća je vjerojatnost da ćete se pojaviti. Vježbajte zajedno preko FaceTimea, Zooma ili neke druge virtualne platforme i na taj se način dodatno povežite sa svojim voljenima. 

pexels-elina-fairytale-3822169
Pexels 

4. Pratite vlastiti napredak

Postoji mnoštvo aplikacija koje vam mogu pomoći da se shvatite što se prilikom fizičkih aktivnosti događa u vašem tijelu. Možete za to koristiti i pametne satove uparene s aplikacijama na pametnim telefonima. Primjer je i narukvica Amazon Halo, kojom možete mjeriti pokretljivost, stabilnost i držanje te dobiti ocjenu pokreta za određene dijelove tijela. Ako ste tip osobe koju motivira mjerljiv napredak, slični gadgeti i aplikacije mogu vam pomoći da ostanete usredotočeni na svoju praksu. 

Joga prema horoskopskom znaku

5. Usporite...

I utonite u savasanu... Pokret ne mora uvijek biti jakog intenziteta. Zapravo, odmor je ključan za poboljšanu praksu i opću dobrobit. Konkretno, kada se ne naspavate dobro, vaše tijelo može imati koristi od mirovanja ili umirujućih vježbi disanja, stoga si dopustite odmor. Lezite i pustite vođenu meditaciju. I budite nježni prema sebi. 

Izvor: mindbodygreen.com