Ovaj funkcionalni trening aktivira i učvršćuje mišiće cijelog tijela, gradi kondiciju i prži masnoću! Prije vježbanja se zagrijte i razgibajte, a nakon vježbanja istegnite. Izvedite sve četiri vježbe zaredom, s navedenim brojem ponavljanja. Kad završite jednu seriju vježbi, odmorite minutu te ponovite cijeli ciklus još tri puta. Izaberite buču koja je teška oko tri kile. Za veći izazov možete uzeti i buču od oko pet kila.

Vježba 1. PUMPKIN SQUAT AND PRESS – Iz početnog položaja podignite buču iznad glave tako da su vam ruke u krajnjoj poziciji ispružene te zategnite bedra, stražnjicu i trbušne mišiće. Ova vježba učvršćuje bedra, stražnjicu, ramena i nadlaktice. 10 PONAVLJANJA


Vježba 2. PUMPKIN SWING – Iz početnog položaja, na izdah, zamahnite s bučom do razine ramena. Svaki put kada dođete u krajnju poziciju, zategnite stražnjicu, bedra i trbušne mišiće. Ova vježba učvršćuje stražnjicu, leđa, bedra i ramena. 10 PONAVLJANJA

Vježba 3. CLEAN AND PRESS – Iz početnog položaja dignite buču iznad glave tako da su vam ruke u krajnjoj poziciji ispružene te zategnite bedra, stražnjicu i trbušne mišiće. Ova vježba učvršćuje bedra, stražnjicu, ramena i ruke. 10 PONAVLJANJA


Vježba 4. PLANK CRUNCH – Stabilizirajte tijelo u početnoj poziciji te zategnite bedra, stražnjicu i trbušne mišiće. Kada se osjećate sigurno s rukama na buči, prinesite lijevo koljeno prema lijevom laktu – s izdahom – i zategnite trbušne mišiće. Polako. Napravite isto drugom nogom. Ova vježba učvršćuje trbušne i leđne mišiće, core, bedra, stražnjicu i ramena. 5 PONAVLJANJA NA SVAKU STRANU

Puding od buče nakon treninga

Nakon što vam je buča pomogla razgibati i ojačati tijelo, idemo od nje napraviti lagani, fini desert! Potreban vam je blender i tri jednostavna sastojka. Ovaj recept je za dvije porcije.

Sastojci:
500 grama oguljene i narezane buče
1 ½ dcl sojina mlijeka od vanilije
2 žlice sojina ili zobenog vrhnja za kuhanje

Narežite buču na kockice i ogulite koru (ako je buča iz ekološkog uzgoja, stavite komadiće kore na nauljeni pleh i posolite, pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta i nakon toga uživajte u finom, zdravom čipsu).

Prokuhajte komadiće buče 15-ak minuta, dok ne omekša. Zatim iscijedite i stavite u blender. Dodajte sojino mlijeko s okusom vanilije i vrhnje za kuhanje i blendajte 30-ak sekundi. Izlijte u dvije lijepe posude i podijelite s osobom koju volite. Uživajte polako – svim osjetilima. Ako vam se više sviđa hladna verzija, na 20-ak minuta stavite puding u hladnjak. Dobar tek!