1 žličica himalajske soli
2 žlice sode bikarbone
4 žlice ekstradjevičanskoga kokosova ulja
4-5 kapi eteričnog ulja klinčića
Pomiješajte sol i sodu bikarbonu. Kokosovo ulje dobro promiješajte da postane rahlo, a zatim u njega umiješajte mješavinu soli i sode bikarbone. Na to nakapajte eterično ulje klinčića i ponovno dobro promiješajte. Kad su temperature niže, da pasta ne bi bila pretvrda, sol rastopite u žlici tople vode te tako umiješajte. Tijekom ljetnih mjeseci, pak, da se pasta ne bi "rastopila", možete povećati udio sode bikarbone na 4 žlice.
Za osvježavajući učinak dodajte pokoju kap eteričnog ulja paprene metvice ili eukaliptusa: ona potiču cirkulaciju u zubnome mesu te imaju antimikrobno djelovanje. Ako vam je teško naviknuti se na slanu pastu, za početak u mješavinu stavite ½ žličice soli te dodajte malo ksilitola ili stevije.