komad đumbira dug oko 3 cm
100 g kokosova ulja (oko ½ šalice)
150 g svijetlog smeđeg šećera (oko ¾ šalice)
4 žlice morske soli (oko ¼ šalice)
4 do 8 kapi eteričnog ulja naranče (obavezno prirodnog, hladno prešanog, npr. Oshadhi ili Pranarom)
Đumbir ogulite i narežite na ploškice. Stavite ga u lončić s pola količine kokosova ulja. Zagrijavajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Ostavite da malo odstoji pa izvadite đumbir i u još toplo ulje dodajte ostatak kokosova ulja kako bi se i ono rastopilo. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim umiješajte šećer i sol. Na to nakapajte eterično ulje te ponovno dobro promiješajte. Stavite u manju staklenku i do uporabe držite u hladnjaku. Prije uporabe ostavite malo na sobnoj temperaturi da se zagrije kako biste piling lakše nanijeli na kožu.
Za ekspresnu varijantu ovog pilinga, jednostavno dobro promiješajte kokosovo ulje u krutom stanju i šećer (otprilike u omjeru 1:2) pa dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja đumbira i naranče.